אפרת ניסנבוים (41), התעוררה במהלך חג הפסח, בין חמישי לשישי, למציאות חדשה. על דלת העסק "אחים ניסנבוים", הפעיל ביבנאל כבר 40 שנה בתחום המיכון החקלאי הוצב סמל גביית הפרוטקשן - בקבוק בנזין. "באותו רגע הבנתי שלשלם זה לא אופציה. אבא שלי, שהעסק היה שלו, נפטר לפני ארבעה חודשים. הוא היה מזדעזע מאירועי הפרוטקשן בגליל העליון ואמר שאסור להיכנע ואסור לשלם - היה ברור לי שלשלם זה לא אופציה", היא מספרת.
לאחר שגילתה את הבקבוק המאיים ועוד לפני שפנתה למשטרה, חייגה ניסנבוים ליריב בן עמי, חקלאי שנפגע מטרור הפרוטקשן והקים את הארגון "עד כאן" במטרה להילחם בו. "יריב הגיע אלי מיד עם זוהר, הבנתי שאני לא לבד וזה הדבר הכי משמעותי ברגע הזה. החלטתי שאני נאבקת ולא נכנעת. לאחר מכן הזמנתי את המשטרה" אומרת ניסנבוים. כעזרה ראשונה גייסו ב"עד כאן" את "כלבי אשמורת" שהגיעו בהתנדבות מלאה והציבו שמירה במקום.
על פי התיעוד ניתן לראות שמי שהניח את הבקבוק ידע בדיוק לאן להגיע ומה לעשות. "מי שתלה את הבקבוק ידע בדיוק מה הוא עושה, הוא היה פה שתי דקות, הגיע מכיוון המטע, רץ צמוד שם את הבקבוק וברח. לי ברור- אני לא אשלם. זה עד עכשיו היה בגליל העליון כנראה ששם הם מיצו ועכשיו מגיעים לכאן. הם אומנם שמו בקבוק בעסק שלי אבל הם תלו בקבוק ביבניאל ולאזור הזה הם לא ייכנסו. אני מזמינה את כולם להצטרף אלי ול'עד כאן' ולשים מחסום לדבר הזה!".
נחום רזניק, חקלאי תושב יבניאל ששמע על האירוע הגיע לעסק ותמך באפרת: "לא להישבר, לא לתת להם כלום, לשים עמדת שמירה עם מאג. זה יעלה 200 אלף שח אבל אף אחד לא יסחט אותך. הם בסוף יישברו – אין דרך אחרת, אסור להישבר! אנחנו יחד איתך ונגיע לשמור ולעשות מה שצריך"
זוהר כהן, מנכ"ל "עד כאן" אמר: "אנחנו יחד איתך, נעשה כל מה שאפשר ונגרום לחברה האלו שחושבים שיכולים לעשות כסף קל מחקלאים עובדי אדמה ובעלי עסקים - את לרגע לא לבד. יחד נגרום להם לחשוב 8,000 פעם לפני שהם יוצאים מהבתים שלהם בניסיון לסחוט".
יריב בן עמי, מייסד "עד כאן", הבהיר: "3 עקרונות מנחים אותנו- לא משלמים, בפנים גלויות וביחד. אפרת, גיבורה אמיתית, שרק לפני מספר חודשים איבדה את אבא שלה והמשיכה את דרכו בעסק - ממשיכה את דרכו האידאולוגית ולא נכנעת לטרור. אנחנו – כלל מתנדבי עד כאן, נעמוד לצידה ונעשה כל מה שצריך כדי לסייע לה ולא לאפשר לאף אחד לאיים עליה יותר!"
ממשטרת ישראל נמסר: "משטרת ישראל פועלת בנחישות ובאפס סבלנות נגד ארגוני הפשיעה ועבריינים הפוגעים באזרח הנורמטיבי. בתוך כך המשטרה פועלת נגד מקרים של סחיטת דמי חסות ומבצעת כל העת פעילויות משמעותיות נגד עבריינים וכנופיות שעוסקות בגביית דמי חסות מאזרחים ומבעלי עסקים תמימים.
בזכות אמון הקורבנות במשטרת ישראל והדיווחים המועברים על ידם, כל תלונה המתקבלת במשטרה בגין גביית דמי חסות או סחיטה מטופלת ונחקרת במקצועיות, ביסודיות וללא מורא. כראייה לכך בחודשים האחרונים הוגשו מספר כתבי אישום נגד חשודים. משטרת ישראל תמשיך לבצע פעילות אכיפה נחושה נגד תופעות פשיעה מעין אלו במטרה לשמור על רכושם וביטחונם האישי של אזרחי ישראל".