פרשת קטארגייט ממשיכה: עדויות חדשות יוכלו לשנות את התמונה

המשטרה הטילה איפול על חקירת קטארגייט בגלל "ריבוי דיסאינפורמציה", ובמקביל דנים בהחלטה לבקש הארכת מעצר ליונתן אוריך ולבכיר לשעבר במוסד; בכיר לשעבר נוסף יזומן גם הוא למסור מידע

אלון חכמון צילום: ללא קרדיט
יונתן אוריך
יונתן אוריך | צילום: חיים גולדברג, פלאש 90
2
גלריה
עו''ד עמית חדד בדיון הארכת מעצרם של יונתן אוריך ואלי פלדשטיין
עו''ד עמית חדד בדיון הארכת מעצרם של יונתן אוריך ואלי פלדשטיין | צילום: אבשלום ששוני

אותם גורמים ציינו: "ניהול מגע עם סוכן זר אינו מחייב שמדובר בסוכן ממדינה עוינת. אלא שבמקרים שבהם עולה חשד לביצוע עבירות העלולות לפגוע בביטחון המדינה העבירה היא חמורה יותר, וכאן נכנסה חוות הדעת של השב"כ. את זה לא מפנימים המעורבים בתיק".

בינתיים, בשבוע שעבר נעצר גם ש', לשעבר גורם בכיר במוסד, בשל מה שמגדירים כקשרים שניהל עם קטאר, ובכוונת צוות החקירה בלהב 433 ובשב"כ לזמן לשעות הבוקר גורם נוסף לשעבר במוסד לצורך בחינת הפרטים שעלו בחקירה. בינתיים לא התקבלה החלטה אם לבקש בשנית את הארכת מעצרו של ש', ולא מן הנמנע כי רק אחרי שייחקר אותו גורם נוסף תתקבל ההחלטה לגבי שניהם. החקירה המדוברת מצויה תחת מעטה סודיות ואיפול מוחלט.

תגיות:
שב"כ
/
להב 433
/
יונתן אוריך
/
קטארגייט
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף