הביטוח הלאומי מסביר איך החלה והתגלגלה חקירת פרשת ההונאה של הכדורגלנים שהפכה הבוקר לגלויה. החקירה מתנהלת כבר שנה וחצי באגף החקירות של הביטוח הלאומי ובאגף ביקורת הפנים ורק עם הבשלתה ואיסוף כל הראיות בביטוח הלאומי היא הועברה להמשך טיפול המשטרה. "אנחנו מחכים זה זמן שהמשטרה תפעל לאחר שהחקירה אצלנו הושלמה" מבהירים בביטוח הלאומי, "לולא איסוף כל הראיות והצלבתם אצלנו, למשטרה לא היו כלים להמשיך בחקירה".
כבר לפני כמעט שנתיים הגיעו מידעים לאגף החקירות של הביטוח הלאומי לפיהם עורכי דין "השיגו" רופא שהוא פוסק חיצוני של הביטוח הלאומי. "לאותו רופא יש גם חברת ייעוץ חיצונית שקובעת הבטים של לקות רפואית. הרופא הזה פעל בניגוד לנהלים ולכאורה בניגוד לחוק." מבהיר הביטוח הלאומי.
הרופא "שלח" את נציגי השחקנים לחברת הייעוץ הרפואי שלו בניגוד להסכם ניגוד עניינים שהוא חתום עליו מול הביטוח הלאומי וזו סייעה להם להפיק, בחתימת אחרים, את המסמכים הרפואיים הדרושים לוועדות הזכאות בראשן עמד.
יש לציין, קצבאות ניתנות על אובדן כושר עבודה בשל פציעה. הקצבה מתבססת על שכר של אותו אדם. שחקן בליגת העל מקבל שכר גבוה וקצבת אובדן כושר עבודה שלו תהיה גבוהה. "אנחנו מעריכים שמדובר בהוצאה במרמה של 13 מיליון שח במצטבר." אומרים בביטוח הלאומי.
המסמכים הרפואיים שהוצגו עבור השחקנים ע"י עורכי הדין היו פיקטיביים ברמה שמאפשרת לרופא לזכות בקצבה. מדובר ברופא אחד בסניף באר שבע וחלק מהשחקנים שינו כתובות לאזור כדי להיות זכאים לפנות לאותו רופא.
הערכת הביטוח הלאומי היא שמדובר בכחמישים שחקני כדורגל, רבים מהם מליגת העל וחלקם זרים, רובם שחקנים פעילים ומקצתם שחקני עבר והם מדגישים: "היקף כזה של מרמה לא ראינו הרבה זמן".
בביטוח הלאומי הצביעו עבור המשטרה על "מחוללי הפשיעה" שנעצרו הבוקר - הרופא המעורב, עורכי הדין המעורבים ועובדת הביטוח הלאומי שתיאמה את הוועדות עבור אותו רופא שנכח בהן והושעתה.
רק כעשרה מכחמישים הכדורגלנים עליהם הצביע הביטוח הלאומי זומנו לחקירה במשטרה עד כה אבל מצעד הנחקרים צפוי להימשך בימים הקרובים. "עדיין לא ברורה לנו מידת המעורבות של כל הכדורגלנים ששמותיהם ידועים לנו ונמסרו למשטרה וזה יתברר בהמשך החקירה על ידי המשטרה. אנחנו מעריכים שחלקם היו פעילים יותר וצירפו אחרים שהיו פסיביים יותר." אומרים בביטוח הלאומי.
"חשוב לנו לציין שרוב אזרחי המדינה הם שומרי חוק, ישרים ואומרי אמת. כל סכום שנלקח במרמה ייגבה בחזרה עבור הציבור שמגיע לו ועוד ממי שמרוויחים סכומי עתק" אומרים בביטוח הלאומי ומבהירים: "אנחנו משלמים 4 מיליון קצבאות בכל חודש ומקבל כמיליון תביעות לקצבאות מדי שנה. לכן גם בתוך הארגון רק אחרי שהיינו משוכנעים שמדובר במרמה העברנו את הממצאים למשטרה שם חיכה התיק כמה חודשים והיום הפך גלוי".
מביטוח לאומי נמסר: "קצבאות צריכות להינתן למי שזכאי ולמי שזקוק לסיוע. העובדה שאנשים מסוגלים לרמות ולפגוע בחלשים בחברה היא דבר שלא מתקבל על הדעת. אגף החקירות של הביטוח הלאומי ימשיך להבטיח שמי שמרמה – יתן על כך את הדין, יחזיר את הכספים לציבור ויבוא לדין פלילי".