מרדף מהיר, חציית מחוזות וניסיון חסימה מתואם: בתיעוד שהגיע לידי מעריב, נראה רכב שנגנב במהלך ליל שבת באזור גדרה כשהוא נוסע במהירות גבוהה על כביש 1 לכיוון ירושלים. עם קבלת הדיווח ממשל״ט, פעלה תחנת מודיעין עילית במרחב שומרון של מחוז ש״י בשיתוף פעולה עם גורמי איתוראן ויחידות שטח לאיתור הרכב ולעצירתו.
הרכב זוהה כשהוא ממשיך בנסיעתו דרך גבעת זאב ולאחר מכן לכביש 443. ניידות משטרה התמקמו על הציר, במקביל לפעולות חסימה שביצעו צוותי איתוראן, שעסקו גם בסגירת פרצות במעקות הבטיחות לאורך הדרך – מחשש להימלטות לעבר השטחים.
בתיעוד נראה כי לאחר מעקב צמוד וניסיון חסימה באזור מעבר מכבים, הבחין הנהג – נער פלסטיני כבן 16 תושב טול כרם – בכוחות המשטרה והחל להימלט. המרדף הסתיים כאשר הנהג איבד שליטה על הרכב ונעצר. החשוד הועבר לחקירה בתחנת יבנה, ונבדקת מעורבותו באירועים נוספים.