לדברי אלהרר, "קרוב לחודשיים השירות הציבורי מתקיים ללא נציב שירות מדינה קבוע. מאז סיום כהונתו של ממלא מקום נציב שירות המדינה, רועי כחלון, בתחילת אפריל, לא מונה נציב קבוע ולא הומלץ על ממלא מקום אחר".
"כידוע, החלטת בג״ץ מיום 12.5.25 קבעה כי הליך האיתור לנציב שירות מדינה צריך להבטיח מינוי מקצועי וא-פוליטי בדרך של ועדת איתור. ואולם עד היום מלבד פרסום אחד על כוונת רה״מ למנות ממלא מקום ובקשתו של המועמד לא לקבל את התפקיד, לצד הצעת חוק פרטית המבקשת לפעול בניגוד לפסיקה, לא נעשה מהלך אקטיבי למנות ממלא מקום והתפקיד לא מאויש", כתבה אלהרר.
לדבריה, "מצב זה יוצר כשלים משמעותיים ופגיעה ביציבות השירות הציבורי ותפקודו. למשל, בכתבה שפורסמה ביום 20.5 בעיתון "הארץ", נכתב שבהעדר נציב מכהן לא ניתן להאריך את הטלת התפקיד הזמני על מנכ"לית משרד ראש הממשלה, דרורית שטיינמץ ועל פרויקטורית הצפון במטה תנופה, עינב פרץ, ומשכך מינויין הזמני נפסק. מצב זה מייצר שחיקה מקצועית, פגיעה באמון ובשירות הציבורי שהציבור רוכש לו ואי תפקוד של ממש".
בשל האמור, אלהרר מבקשת מאוחנה לקבוע כי יתקיים "דיון דחוף בוועדת החוקה, חוק ומשפט, על מנת לדון בהשלכות ההיעדר של נציב קבוע במערכת הציבורית ולהבטיח כי הממשלה תקיים את פסיקת בג"ץ ותבצע את המינוי, בהליך ראוי ושיוויוני, בהקדם האפשרי".
יש לציין כי נציב שירות המדינה יושב בוועדה למינוי בכירים, ובלעדיו אין קוורום להתכנסות הוועדה. מספר החברים המינימלי הוא שלושה חברים. בוועדה ישנם ארבעה חברים: נציב שירות המדינה, נשיא בית המשפט העליון בדימוס אשר גרוניס, יושב ראש הרשות לניירות ערך משה טרי והמשפטנית טליה איינהורן.
איינהורן ככל הנראה לא תשתתף בדיונים על מינויו של ראש השב"כ החדש מאחר שישראל איינהורן הדרוש לחקירה בפרשות קטארגייט והמסמכים המסווגים הוא בנה. לאור כך, בכדי שיהיה קוורום לכינוס הוועדה למינוי בכירים, נדרש מינוי של נציב שירות המדינה.