"מזה תקופה שהרשות השופטת ניצבת מול ניסיונות חוזרים ונשנים לערער את עצמאותה, להחלישה ולהגביל את יכולתה לפעול בעצמאות וללא תלות. העצמאות השיפוטית נתונה למתקפה בזירה הציבורית והפוליטית, ולעיתים אף במהלך דיונים בבתי המשפט", אמר עמית.
"לאחרונה פניתי יחד עם המשנה לנשיא, השופט סולברג ועם השופטת ברק-ארז לשר המשפטים בקריאה לכנס את הוועדה לצורך איוש התקנים החסרים. בהמשך, מכתבים ברוח דומה נשלחו לשר מחברת הכנסת קארין אלהרר ומנציגי לשכת עורכי הדין בוועדה, עורכי הדין מוחמד נעאמנה ויונית קלמנוביץ'. שישה מתוך תשעת חברי הוועדה לבחירת שופטים פנו לשר המשפטים בדרישה לכנס את הוועדה, אך בשלב זה לא זכו למענה", אמר עמית.
עוד אמר הנשיא: "הימנעותו של שר המשפטים מכינוס הוועדה מגבירה את העומס שבו מצויים בתי המשפט, והיא פוגעת כאמור בראש ובראשונה בציבור הישראלי. אין כל הצדקה לשיתוקה של הוועדה ולשחיקה של המערכת. יש לכנס את הוועדה לבחירת שופטים ללא דיחוי ולאפשר לה לבצע את תפקידה".
השופט עמית תקף: "עם מינויי לתפקיד נשיא בית המשפט העליון לפני למעלה משלושה חודשים, קראתי בשם הרשות השופטת להידברות ולשיתוף פעולה עם שר המשפטים, וזאת כשטובת הציבור ומתן השירות לאזרח עומדים לנגד עיניי. אני רוצה לנצל גם במה זו לשוב ולקרוא לשר המשפטים שלא לזנוח את חובותיו המיניסטריאליות; לכנס את הוועדה לבחירת שופטים; לפעול לפרסום הפרוטוקולים של דיוניה; ולשוב ולקיים פגישות עבודה סדירות עם נשיא בית המשפט העליון".
עוד אמר נשיא העליון: "פגיעה בעצמאות הרשות השופטת משמעותה פגיעה בעקרונות שעליהם מושתתת הדמוקרטיה כולה. הניסיון לחתור תחת עיקרון העצמאות השיפוטית לא יצלח. הרשות השופטת תמשיך לעמוד איתן בפני ניסיונות לשחיקת חוסנה ותמשיך להגן על המרקם הדמוקרטי, ללא חשש וללא מורא".