במהלך סוף השבוע התקבל דיווח במוקד המשטרה בדבר הימצאות מספר חשודים סמוך למבנה בחילת אל דבעה, הממוקם בשטח אש סמוך ליישוב אביגייל שבדרום הר חברון.

עם הגעת כוחות תחנת חברון של מרחב יהודה וצה"ל למקום, התברר כי מדובר בשתי תיירות אשר שהו בשטח אש תוך הפרה של צו אלוף. לאור מידע שהתקבל מהיחידה המרכזית (ימ"ר) במחוז ש"י, עלה כי הן פעילות של ארגון BDS משוודיה ואירלנד.

הפגנה של תנועת ה-BDS נגד ישראל (צילום: AFP)
הפגנה של תנועת ה-BDS נגד ישראל (צילום: AFP)

בעקבות האירוע עוכבו השתיים לתחנת חברון להמשך טיפול חקירתי. לאחר בחינה ובתיאום עם יחידת ההגירה במשרד הפנים, הוחלט על שחרורן תוך הטלת הרחקה משטחי יהודה ושומרון לתקופה של 15 ימים. כמו כן, הונחו השתיים להתייצב ביום ראשון במשרדי ההגירה בנתב"ג, לצורך שימוע בעניינן בפני נציג ההגירה.

לאחר קיום השימועים בראשון במשרדי ההגירה, הוחלט על הרחקת השתיים ממדינת ישראל. אחת מהן הסכימה להרחקה וחתמה כי לא תערער על ההחלטה, בעוד השנייה הודיעה כי בכוונתה להגיש עתירה לבטל את ההחלטה. עד לעזיבת הארץ או לקיום דיון בעתירתה, השתיים ישהו במעצר גבעונים.

גורמים במחוז ש"י של המשטרה מבהירים: "המעצר והגירוש של התיירות האנטי-ישראליות הם חלק ממדיניות ברורה וחד-משמעית לשמירה על ביטחון הציבור וריבונות המדינה. תיירות המנצלות את כניסתן לישראל כדי לקדם פעילות חתרנית נגד המדינה, ימצאו את עצמן מחוץ לגבולותיה. ישראל נחושה למנוע כל ניסיון לפגוע במשילותה וביציבותה, וכל פעילות אנטי-ישראלית תקבל מענה מהיר וחד משמעי מצד כוחות הביטחון".