בכיר בשב"כ מרים דגל אדום: "אם הארגון לא ייכנס לתמונה - מבצע שומר חומות 2 בדרך"

בכירים במשטרה טענו שהמשטרה פועלת מדי יום כדי לטפל בפשיעה במגזר הערבי בכל המחוזות; עוד נטען שצריך גם את השב"כ בתמונה: "ארגוני הפשיעה במגזר משתפים פעולה רק איתם, בלעדיהם עלול להתחיל 'שומר חומות 2'"

אלון חכמון צילום: ללא קרדיט
איתמר בן גביר בבית שמש
איתמר בן גביר בבית שמש | צילום: דוברות המשרד לביטחון לאומי
3
גלריה

לפי הודעות דוברות המשטרה בנוגע לסיכולים של אירועים חמורים ולתפיסת נשקים ואמצעי לחימה, נראה שהמפכ"ל הכריז על "מלחמה", על כל המשתמע מכך, מול ארגוני הפשיעה ומחוללי הפשיעה במגזר הערבי, תוך כוונה למוטט את מנגנוני החמצן והכספים שלהם, אבל הפשיעה החמורה ברחוב הערבי ממשיכה לגאות ולהתעצם.

איתמר בן גביר ודני לוי על המבצע ברהט
איתמר בן גביר ודני לוי על המבצע ברהט | צילום: דוברות המשטרה

מהנתונים שבידי "מעריב" עולה שמאז תחילת שנת 2025 ועד לתחילת יוני נרצחו 95 קורבנות במגזר הערבי, וזאת בהשוואה ל-86 קורבנות שנרצחו בתקופה המקבילה בשנת 2024.

במשטרה ציינו כי בשנת 2024 סוכלו 79 אירועי רצח, מתוכם 61 במגזר הערבי, ובשנת 2025 עד כה סוכלו כבר 36 מקרי רצח - מתוכם 31 במגזר הערבי.

גורמים במשטרה הדפו את הביקורת נגד טיפול המשטרה בפשיעה במגזר הערבי. "הכי קל למצוא אשמים בקרב המשטרה, למרות שבגל הרציחות צריך לזכור שיש שלושה מקרים של אלימות במשפחה ועוד מקרה תאונת עבודה, ושניים שקיפחו את חייהם נשאו ברכבם את המטען שהתפוצץ".

עוד אמרו: "המפכ"ל רואה את הטיפול בפשיעה במגזר הערבית מעבר למשימה לאומית - אלא כפרויקט אישי שלו, והוא מאמין שיגיע למטרות. הטיפול הוא יום יומי. מתקיימות פגישות והערכות מצב בשוטף, ולכן הגם שיש לא מעט אירועים עדיין יש סיכולים לא מעטים, ואנחנו בהחלט במלחמה יום יומית".

דני לוי
דני לוי | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

על הדברים הללו השיב השר בן גביר: "אני שמח שאחרי שנתיים שאני צועק וקורא להכניס את השב"כ, הפעם זה מגיע מקול בכיר במערך הביטחון של המדינה". עוד הוסיף השר כי זה גדול על המשטרה לטפל במגזר הערבי לבד. צריך להקים יחידה מיוחדת בשב"כ. עוד טען בן גביר: "אני סומך על המשטרה אבל טכנית הם לא יכולים לבד. עד היום הנשקים במגזר משמשים לפעילות פלילית בינם לבין עצמם, אבל יבוא יום שאם לא נדע לטפל במיידי הנשקים הללו יכוונו לעברנו".

תגיות:
משטרת ישראל
/
שב"כ
/
איתמר בן גביר
/
דני לוי
/
הפשיעה בחברה הערבית
/
המשרד לביטחון לאומי
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף