פרשת הריגול ה-27: אלו בני הזוג ממרכז הארץ שגויס על ידי האיראנים

בלשי מחוז מרכז עצרו בהכוונת שב"כ בני זוג תושבי רעננה בשנות ה-30 לחייהם בחשד לריגול נגד מדינת ישראל בשליחות איראן

אלון חכמון צילום: ללא קרדיט
הפגנה נגד ישראל באיראן
הפגנה נגד ישראל באיראן | צילום: רויטרס
2
גלריה

אתמול (שני) כאמור הגיעו בלשי היחידה ללוחמה בפשיעה (יל"פ) במרחב שרון לדירתם של בני הזוג ברעננה ובחיפוש שביצעו במקום תפסו מספר טלפונים, מחשבים ואמצעים טכנולוגיים נוספים לצד התכתבויות החשודות כתכתובות בין בני הזוג למפעילם. היום במהלך דיון בבית משפט השלום בפתח תקווה, המשטרה ביקשה להאריך את מעצרם של בני הזוג בעשרה ימים.

פרשת ריגול עבור איראן
פרשת ריגול עבור איראן | צילום: דוברות המשטרה,דוברות שב''כ

נזכיר כי מדובר בפרשת הריגול ה-27 שנחשפת על ידי משטרת ישראל בהכוונת שב"כ, כך שלבני הזוג, למרות שמדובר באזרחים נורמטיביים, לכאורה לא עומדת חזקת אי הידיעה שמדובר בגורמים איראנים.

השילוב של צרכי החקירה מחייב את הארכת מעצרם ולא לתקופה קצרה. יש לציין כי החשודה זומנה לתשאול כבר ב-17 ביוני ואולם נמנעה מלהתייצב ונתון זה מגביר את החשש לשיבוש הליכי משפט. השופט הורה על הארכת מעצר של החשודה עד ליום שני השבעה ביולי.

תגיות:
ריגול
/
איראן
/
רעננה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף