ב-7 ביולי לפנות בוקר הוזעקו שוטרי תחנת עוז במחוז ירושלים לבית בשכונת צור באהר במזרח העיר בעקבות דיווח אודות מקרה אלימות במהלכו אב בן 34 תקף את בתו בת ה-4 ובני משפחה נוספים באמצעות סכין עת שישנו במיטתם בחדר השינה ונמלט מהמקום.
כוחות המשטרה שהגיעו במהרה סגרו את זירת המקרה והחלו בפעולות חקירה לבירור נסיבות התרחשותה, תוך שכוחות מד״א שהגיעו למקום נאלצו לקבוע את מותה של הפעוטה.
כבר במסגרת פעולות ראשוניות נודעה זהותו של החשוד במעשה שנמלט, והחלו פעולות נמרצות לאיתורו ומעצרו לחקירה. ואכן, תוך דקות ספורות אותר ונעצר החשוד על ידי לוחמי מג״ב ירושלים בעודו נוסע ברכבו בשכונת ארמון הנציב בירושלים.
מפקד מרחב קדם תנ"צ יניב מויאל שקיים הערכת מצב בזירה, הטיל את מלאכת החקירה על חוקרי תחנת עוז והחשוד שנעצר הועבר לחקירה בתחנת המשטרה. בהמשך לכך מעצרו הוארך בבית המשפט מעת לעת.
מחקירת המקרה עלה כי בערב שקדם למקרה יצא החשוד מביתו ואסף את המנוחה ששהתה אצל אמה, עמה היה בהסדרי ראייה. החשוד יחד עם המנוחה הגיעו לבית הוריו בו הוא מתגורר, שם התכוונו ללון באותו הלילה. בשעה 03:00 לפנות בוקר לערך התעורר החשוד יחד עם המנוחה ויצאו לטענתו ל"סיבוב" בגינת הבית.
בשלב מסוים הביא החשוד סכין ממטבח הבית, שיסף את גרונה של הפעוטה בגינה ובכך גרם למותה. החשוד שפעל ב״קור רוח״ הגדיל לעשות, רחץ את הסכין ששימשה אותו לביצוע המעשה בברז הגינה, עטף את המנוחה בשמיכתה והשיב אותה למיטתה בסלון הבית. מיד לאחר מכן, נכנס החשוד לחדרי השינה בבית בעת שאחז בסכין, החל לתקוף את אחיו תוך שדקר אותו בבטנו, ואמם שניסתה למנוע זאת נפצעה אף היא. לאחר מעשיו, נמלט החשוד מהמקום באמצעות רכבו.
לאחר שהוארך מעצרו בבית המשפט לבקשת חוקריו, הבשיל תיק החקירה בו עדויות וממצאים רבים לכדי הצהרת תובע שניתנה מטעם פרקליטות מחוז ירושלים על הכוונה להגיש נגדו כתב אישום, ומעצרו הוארך עד ליום רביעי הקרוב (30.7.25) לשם כך.