שוב פיצוצים בפתח תקווה. רימון רסס הושלך במהלך הלילה לעבר חצר בית בפתח תקווה, ורק בנס הסתיים האירוע עם נפגעי חרדה בלבד וכן שני כלבים שנפצעו כשהאחד מהם נמצא מת בזירה ואילו השני פונה על ידי צוות של מד"א להמשך טיפול רפואי. כוחות משטרה גדולים מתחנת פתח תקווה הגיעו למקום ופתחו בחקירה לבירור נסיבות האירוע שרקעו פלילי.
השוטרים אספו ממצאים מהזירה וחבלן אסף את שרידי הרימון שנשלחו להמשך מיצוי ראיות במעבדות החבלה והזיהוי הפלילי של המשטרה. מחקירה ראשונית עולה הערכה כי מדובר בטעות בזיהוי.
נזכיר כי רק בשבוע וחצי האחרונים הושלכו שלושה רימוני הלם בעיר, שניים מהם לאותה כתובת ברחוב המעפילים פינת עין גנים סמוך לצומת סירקין ואחד לעבר חצר בית ברחוב נחום בשכונת שערי יה. עד כה לא נעצרו חשודים במעשים.
סמוך לשעה 01:20 בלילה הוקפצו דיירי אזור יצחק שדה בשכונת רמת ורבר בפתח תקווה ממיטותיהם לשמע קול פיצוץ עז שגרם לבהלה גדולה. "זה היה בלתי נתפס. אלוהים ישמור. זינקנו ממש מהמיטה מעוצמת הרעש שנשמע בכל האזור. זה הכניס את כולם להיסטריה.
מה קורה בעיר שלנו? מי משליך רימון רסס לעבר בתים כאלה בשכונה מלאה בילדים וזקנים? לאן הגענו?" אומרים בזעם התושבים. "המשטרה מעריכה שמדובר בטעות בזיהוי, כלומר שאנחנו צריכים להיות עירניים לקראת פיצוץ נוסף בקרוב שיכוון אל היעד של המבצעים. זה כמו רולטה רוסית ממש".