מאי גולן מסתבכת: המשטרה הציגה "התפתחות דרמטית" בפרשה

בבית המשפט המחוזי בלוד נדון ערר המשטרה על שחרור עו"ד אהוד גבאי, החשוד המרכזי בפרשת העמותות של השרה מאי גולן. ההגנה טענה למעצר בלתי חוקי עקב איחור בהגשת הערר, בעוד המשטרה הציגה "התפתחות דרמטית" בחקירה

אלון חכמון צילום: ללא קרדיט
מאי גולן בבית המשפט
מאי גולן בבית המשפט | צילום: אבשלום ששוני
3
גלריה
עורך הדין ליאור שביט, סניגורו של עו''ד גבאי, עו''ד אלי רפאלוב פרקליטו של מנחם
עורך הדין ליאור שביט, סניגורו של עו''ד גבאי, עו''ד אלי רפאלוב פרקליטו של מנחם | צילום: אלון חכמון

נציג המשטרה הגיש לשופטת מסמך סודי שבו פורטו נימוקי המשטרה להמשך המעצר, תוך דגש על עילת השיבוש.

עו"ד שביט המשיך ותקף את התנהלות היחידה החוקרת מול התקשורת, שלדבריו נועדה "לזהות שיבוש", בעוד שבפועל החשודים לא ניסו לשבש חקירה במשך חודשים. הוא טען כי המשטרה פעלה בניגוד לכללים כשגבתה עדויות מעו"ד גבאי ללא אישור להיוועצות עם עורך דין, ואף ניסתה לשכנעו לשמש עד מדינה במשרדי היחידה. בנוסף ציין כי ההתפתחות הדרמטית שעליה דיברה המשטרה נשענת על עדותו של אליהו צלאח, ששוחרר בתום חקירה מבלי שנשקפה ממנו סכנת שיבוש.

החשוד המרכזי בפרשת מאי גולן, עו''ד גבאי ולצידו החשוד מנחם
החשוד המרכזי בפרשת מאי גולן, עו''ד גבאי ולצידו החשוד מנחם | צילום: אלון חכמון

הוא הוסיף וטען לאכיפה בררנית: "נגד החשוד, שהמציא חשבונית בסך 14 אלף שקלים מדובר השרה, לא נטען לחשד לשיבוש ואף לא הוגש ערר על שחרורו. גם הדובר עצמו, שנכח בדיון וקיבל זימון לחקירה, לא נעצר – אז מדוע דווקא גבאי ומנחם?". לדבריו, בית משפט השלום, שמכיר את התיק מראשיתו, בחן את כלל הראיות והחליט לשחרר את גבאי לאחר ששקל את הדברים לעומק. "בנסיבות האלו קל לקבוע שלא נפלה שגגה בהחלטת בית משפט קמא", סיכם.

תגיות:
הונאה
/
מעצר בית
/
מאי גולן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף