הטלפון טרם נמצא: המשטרה תבקש להאריך את מעצרה של הפצ"רית

המשטרה תבקש מחר להאריך את מעצרה של הפצ"רית לשעבר, האלופה יפעת תומר ירושלמי, לאחר שלא אותר מכשירה הנייד. החוקרים בודקים חשד לשיבוש חקירה ולהגשת תצהיר שקרי, כשירושלמי מוחזקת בנווה תרצה תחת פיקוח

אלון חכמון צילום: ללא קרדיט
יפעת תומר-ירושלמי
יפעת תומר-ירושלמי | צילום: אורן בן חקון, פלאש 90
2
גלריה

בינתיים, המשטרה ממשיכה את החקירה בהסתמך על קבוצות הווטסאפ שאותרו בניידים של חשודים ומעורבים אחרים בפרשה, ובהן חברה גם הפצ"רית לשעבר. אלא, שאנשי קשר ותכתובות באם קיימים רק בנייד שלה, עם גורמים מחוץ למערכת הצבאית שהיו שותפים להחלטה להדליף את הסרטונים או למהלך שהוביל לתצהיר השקרי שהוגש לבג"צ. לאלו למשטרה יהיה קשה מאוד להגיע - אם כי לא בלתי אפשרי.

יפעת תומר ירושלמי
יפעת תומר ירושלמי | צילום: פול אורן בן חקון, פלאש 90

חשוב לציין כי למשטרה, באמצעות יחידות הסייבר שלה וכן בסיוע של חברות סייבר חיצוניות, יש אפשרות להגיע אל החומרים הנמצאים בענן וכן לאתר חומרים באמצעות השרת הצבאי, אם כי לא לכולם, שכן הנייד של האלופה ירושלמי מחובר לשרת הצבאי. במידה ותחשוף את הקוד האישי, ניתן יהיה להגיע לתוכנו של הנייד גם שנעלם ואולם לא באופן מוחלט.

מה שברור לחוקרים, כי אם הפצ"רית היתה מסכימה לשחרר את הקוד שלה, היא לא היתה מעלימה את הנייד, ומכאן על פי החשד, לא היתה עולה עילת השיבוש של החקירה. בינתיים, היום נחקרה הפצ"רית לשעבר במשך שעות ארוכות ומיד לאחר מכן היא הוחזרה לתא המפוקח בנווה תרצה, שם היא שוהה תחת השגחה מוקפדת.

נזכיר כי מעבר לעבירת השיבוש, עולה נגד הפצ"רית העבירה החמורה של הגשת תצהיר שקרי בידי עובד ציבור בכיר, ומסמך זה מהווה מרכזה של החקירה שלגביו אין עוררין או חשש להיעלמות.

תגיות:
משטרת ישראל
/
חקירה
/
יפעת תומר-ירושלמי
/
פצ"רית
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף