גורמים המעורים בפרטים ששוחחו עם מעריב טענו כי לא תהיה פשרה בנושא, מכיוון שבלשכת היועצת לא מוכנים לכך שהשר יחזיק בסמכויות המינוי, ומנגד השר אינו מוכן לוותר על סמכויותיו. גורמים במשרד המשפטים ששוחחו עם מעריב תהו איך ניתן לקיים שיח עם היועצת בשאלה מי יחליף אותה, כאשר לדברי השופטים בדיון היועצת עצמה נמצאת בניגוד עניינים חריף ויש לה עניין אישי בשאלה מי יפקח על החקירה.
במידה ולא תהיה התקפלות של אחד הצדדים, לפחות לעת עתה, לא צפויה להיות מוגשת לבית המשפט הודעה על הגעה לפשרה. בשל כך, השופטים צפויים לתת פסק דין ביום ראשון. פסק הדין צפוי לקבוע כי ישנו קושי עם העובדה שהשר מבצע בהתערבות פוליטית בחקירה, אך עם זאת להכיר בכך שהסמכות לקבוע מי יחליף את היועצת נמצאת בידיו של שר המשפטים.
ייתכן והשופטים יקבעו גבולות גזרה ויבהירו כי על המחליף לעמוד במסגרת הנורמטיבית של המוחלף - כך שמי שמקבל את סמכויות התביעה של היועמ"שית יהיה תובע.
לוין הציע פשרה לפיה השופט קולה ישעה את עצמי מעבודת הנציבות, או לחילופין שימונה אדם נוסף שיפקח לצידו על החקירה. השופט קולה הבהיר כי לא ישעה את עצמו, אך הסכים לקבל את הפיקוח על החקירה עם אדם נוסף. בלשכת היועצת המשפטית לממשלה מקשיחים עמדות, ובמשרד המשפטים תוהים מדוע; האם היועצת חוששת מכך שהשופט קולה יפקח על החקירה, ואם כן - למה?