"לא מתרגש מההגעה לתחנה": פרטים חדשים על החקירה של מרדכי דוד

פעיל הימין מרדכי דוד הגיע לחקירה בחשד לאיומים על הכתב גיא פלג, ושוחרר אחרי כשעה. ל"מעריב" נודע שהוא שיתף פעולה, אך נמנע מהתבטאויות חד משמעיות. לאחר החקירה - פנה ברשתות החברתיות לכל העם בבקשה מיוחדת

אלון חכמון צילום: ללא קרדיטמאיה כהן צילום: צילום עצמי
מרדכי דוד, גיא פלג
מרדכי דוד, גיא פלג | צילום: צילום מסך
2
גלריה

דוד זומן לחקירה בעקבות אירוע שבו חסם את פלג במהלך עבודתו העיתונאית. החקירה עצמה הייתה בחשד לאיומים, ודוד עצמו הכחיש בחקירה שמדובר באיומים וטען כי דבריו נאמרו בהקשר של חסימות מחאה. גורם במשטרה ציין: "החשוד הגיע לחקירה באופן עצמאי לאחר שזומן אליה במהלך סוף השבוע האחרון".

ל"מעריב" נודע כי דוד שיתף פעולה באופן מלא עם החוקרים, קשר את עצמו לאירועים אולם טען כי אין בכך שום עבירה. "אני עושה בדיוק את מה שעושים אנשי השמאל כבר שנתיים", אמר לחוקרים. גורם המעורה בפרטים ציין: "הוא למד להגיד את הדברים באופן כזה שלא משתמע חד משמעית שמדובר בעבירה או איום, ולכן הוא גם לא מתרגש מעצם ההגעה לחקירה". במשטרה ציינו כי החומר יועבר לבחינתו של קצין משטרה והמחלקה המשפטית כדי לקבוע אם בדברים עולה חשד לעבירה פלילית.

גיא פלג
גיא פלג | צילום: הדס פרוש

עוד לפני הגעתו לחקירה, פרסם דוד ציוץ שעורר מחלוקת: "מסר לכל השמאלנים - גם אם תוציאו לי אלף צווי הרחקה או הטרדה, תזכרו שיש לי מאות פעילים ובכל יום אשלח 10 אחרים שיעשו את העבודה שלי (כמובן הכול באופן חוקי)".

דוד הודה כי בעברו היו לו הסתבכויות עם החוק, כולל כתב אישום על שימוש פזיז באש, אך הדגיש: "כל מה שעשיתי כילד שובב לא רלוונטי. עובדתית שכל הפעילות שלי היום לא אלימה. כשאתם תוקפים אותי אישית, לא מזיז, דברו על החסימות שלי".

בעקבות החקירה, חשף דוד תוכנית להרחבת פעילותו: "מה שהם מנסים עכשיו זה להמציא עליי הרבה דברים, עלילות, תביעות, כמה שיותר כדי לשבור אותי. אז גם אני עכשיו בונה מערך שלם של הרבה פעילים אחרים שהם ילכו ויחסמו את כולם. לא צריך אותי, הם יחסמו, ועכשיו בואו תנסו עוד 500 אנשים לחפש אחד אחד, לזהות אותו, להוציא צו הטרדה, צו הרחקה".

דוד פנה לתומכיו בקריאה דחופה לתמיכה כלכלית בעמותה שלו: "אני צריך שכל עם ישראל יתרום לעמותה שלנו. לא חד פעמי - מה שהכי חשוב זה הוראת קבע. כל אחד שיעשה הוראת קבע אפילו 20 שקל, 50 שקל - זה מנת פלאפל היום. אפילו 50 שקל בחודש, אבל שזה יהיה קבוע, שנוכל להמשיך לטווח ארוך". דוד הסביר כי מטרתו היא "לשים מראה, להראות איך כל הערוצים בטלוויזיה משתגעים ממה שאני עושה, שאני עושה את זה הרבה יותר עדין מהם". לדבריו, "יש הבדל בין פוליטיקאי לעיתונאי" הוא טיעון שאינו מקבל, וכי הוא פועל באותן שיטות שבהן פעלו נגד הימין בעבר.

תגיות:
איומים
/
חקירה
/
גיא פלג
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף