מקרה שי דרומי חזר על עצמו - הדרמה הלילית ברחובות

גבר בשנות ה-60 לחייו ירה ופצע באורח קשה שוהה בלתי חוקי אשר גנב את רכבו ביחד עם שב"ח נוסף לאחר שחש סכנה לחייו. אם יתברר כי הוא אכן פעל מתוך הגנה עצמית הנשק יישאר ברשותו והוא ישוחרר ללא חקירה

אלון חכמון צילום: ללא קרדיט
שי דרומי
שי דרומי | צילום: גילי יערי, פלאש 90
2
גלריה

החשוד השני נותר בתוך הרכב לאחר שהבין כי תנועה שלו תוביל לתגובה מצידו של בעל הרכב שהיה כאמור חמוש.

שוטרי תחנת רחובות שהוזעקו על ידי בעל הרכב למקום ביצעו את מעצרו של החשוד הנוסף, שוהה בלתי חוקי גם הוא, ובמקביל פתחו בחקירה לבירור נסיבות האירוע. צוות של מד"א פינה את החשוד בהתפרצות וניסיון גניבה של הרכב לבית החולים.

במשטרה מציינים כי "מחקירה ראשונית עולה כי תושב רחובות בשנות ה-60 לחייו הבחין בפורצים בתוך רכבו וביצע ירי לאחר שעל פי החשד חש בסכנה כאשר האחד ניסה להימלט ונעצר על ידי שוטרי התחנה בתוך הרכב".

בהתאם לצורכי החקירה וממצאיה חוקרי המשטרה יביאו את החשוד שנעצר לבית המשפט במהלך היום. במקביל יבחנו במשטרה את נסיבות השימוש בנשק וככל שיעלה כי בעל הרכב פעל מתוך הגנה עצמית לאחר שחש סכנה לחייו, הנשק יישאר ברשותו והוא ישוחרר ללא חקירה.

מעצר אחד השב''חים שניסו לגנוב את רכבו של תושב רחובות
מעצר אחד השב''חים שניסו לגנוב את רכבו של תושב רחובות | צילום: דוברות המשטרה

בהמשך הואשם דרומי בהריגתו של אותו פורץ, אלא שבית המשפט זיכה אותו מהעבירה שיוחסה לו וזאת כשהאירוע בשעתו מעורר דיון ציבורי רחב בעקבות מעצרו של דרומי אשר הוביל לחקיקת חוק על שמו, אשר העניק הגנה מהרשעה פלילית במקרה של פגיעה באלו המסיגים גבול ומבצעים התפרצות לרכושו של אדם. על פי חוק זה ייבחן האירוע ברחובות.

תגיות:
גניבת רכב
/
שוהים בלתי חוקיים
/
רחובות
/
פריצה לרכב
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף