בית המשפט ידון בבקשת אוריך והמשטרה לתפוס את חומר הגלם של הריאיון עם פלדשטיין

עורכי דינו של יונתן אוריך טענו כי "פלדשטיין מסר בפרשות שורה ארוכה של גרסאות שונות ומשתנות - עובדה שמחזקת את הצורך בקבלת תיעוד מלא". עמרי אסנהיים יטען כי הבקשה תגרום ל"אפקט מצנן" שירתיע מרואיינים

גלעד מורג צילום: פרטי
אלי פלדשטיין על העימות עם יונתן אוריך | צילום: כאן 11

בבקשת עורכי הדין נכתב כי "פלדשטיין מסר בפרשות שורה ארוכה של גרסאות שונות ומשתנות - עובדה שמחזקת, מטבע הדברים, את הצורך בקבלת תיעוד מלא, רציף ובלתי-ערוך של כל גרסה נוספת שמסר ביחס לליבת האירועים… הראיונות מהווים למעשה מסירה של גרסה נוספת ביחס לפרשות - תיעוד בעל פוטנציאל ראייתי מובהק".

מנחם מזרחי
מנחם מזרחי | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90
אלי פלדשטיין מתראיין לתוכנית ''יהיה טוב'' עם עמרי אסנהיים בכאן 11
אלי פלדשטיין מתראיין לתוכנית ''יהיה טוב'' עם עמרי אסנהיים בכאן 11 | צילום מסך כאן 11

פלדשטיין, שנאשם בפרשת "הבילד" ובפרשת "קטארגייט" ונחקר גם בפרשת "הפגישה הלילית" - התראיין בזמן שהוא חשוד. גם ארגון העיתונאים והעיתונאיות ביקש להצטרף להליך כ"ידיד בית המשפט" ולמסור עמדה לפיה הוא סבור שהבקשה הזו ושל המשטרה יש בה להביא לפגיעה בחופש העיתונות, וקבלת הבקשה עלולה ליצור השפעה רוחבית ו"מדרון חלקלק" בהתייחס לעבודה עיתונאית ויצירת "אפקט מצנן". "אין כל הצדקה לצו המבוקש", כתבו, ואוריך אינו רשאי להגיש כלל בקשה בעניין.

תגיות:
משטרת ישראל
/
עמרי אסנהיים
/
יונתן אוריך
/
פרשת גניבת המסמכים המסווגים
/
אלי פלדשטיין
/
פרשת הבילד
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף