קטטה ובקבוקי תבערה במועדון הפקטורי: כתב אישום הוגש נגד מחמד אבו זינה

הפרקליטות הגישה היום לבית המשפט המחוזי בבאר שבע כתב אישום כנגד מחמד אבו זינה, לפיו זרק ארבעה בקבוקי תבערה על המועדון לאחר קטטה

פלד ארבלי צילום: ללא
בית המשפט באר שבע
בית המשפט באר שבע | צילום: נתי שוחט, פלאש 90
2
גלריה
אזיקים, אילוסטרציה
אזיקים, אילוסטרציה | צילום: פלאש 90

עם הגעתם למקום, בסביבות השעה 6:00 בבוקר, עצרו סמוך לכניסת המועדון והשליכו בזה אחר זה ארבעה בקבוקי תבערה. לאחר שהאש החלה להתלקח במקום, נמלטו השלושה מהמקום בנסיעה. כעבור מספר דקות כובתה האש מעצמה. כתוצאה מהשריפה נגרמו נזקי פיח לקיר הכניסה למועדון, למסנני המזגנים ולשקעים החיצוניים של המזגנים.

בבקשת המעצר עד תום ההליכים ציין עו"ד איבגי כי אבו זינה פעל, יחד עם אחרים, בשעת לילה מאוחרת לעבר עסק המצוי בטבורה של עיר והשליך לעברו כארבעה בקבוקי תבערה, ובכך סיכן עוברי אורח ורכוש סמוך, כאשר רק במזל נגרם נזק לרכוש בלבד. עוד ציין כי מסוכנות גבוהה נשקפת ממי שעושים שימוש בנשק, ובפרט בבקבוקי תבערה, וכי הצורך בהגנה על שלום הציבור מחייב את מעצרם של עברייני נשק מאחורי סורג ובריח.

במשטרה מסרו כי האירוע התרחש ב-27 בדצמבר 2025, וכי עם קבלת הדיווח על השלכת בקבוקי התבערה לעבר מועדון הלילה הוזעקו כוחות משטרת מרחב אילת למקום ופתחו בחקירה. במסגרת החקירה נאספו ממצאים וראיות מהזירה, ונבדק הרקע לאירוע, שלפי ממצאי המשטרה היה קטטה שאירעה במועדון זמן קצר קודם לכן.

עוד נמסר כי בעקבות אותה קטטה נעצרו שלושה חשודים נוספים. החקירה נוהלה על ידי חוקרי צוות המעצרים במרחב אילת ונמשכה כמעט חודש ימים, וכללה פעולות חקירה מגוונות שנועדו להתחקות אחר נסיבות האירוע וזהות המעורבים.

במשטרה הדגישו כי עם סיום החקירה וגיבוש תשתית ראייתית, הוחלט על הגשת כתב האישום ובקשה למעצר עד תום ההליכים, וכי האירוע מצטרף לשורת תיקי חקירה שטופלו לאחרונה במסגרת המאבק בעבירות אלימות חמורות, במטרה לשמור על ביטחון הציבור והסדר הציבורי בעיר. לאבו זינה יוחסו עבירות של הצתה, נשיאה והובלה של נשק ושינוי זהות של רכב. החקירה נוהלה על ידי תחנת משטרת אילת.

מפקד מרחב אילת, נצ״מ אלון כלפון: "מדובר באירוע אלים וחמור, שהטיפול בו חייב חקירה יסודית ומעמיקה. שוטרי מרחב אילת פעלו בנחישות, במקצועיות ובשיתוף כלל הגורמים הרלוונטיים, עד לגיבוש תשתית ראייתית שהובילה להגשת כתב אישום. נמשיך לפעול בנחישות נגד כל גילוי של אלימות ולמיצוי הדין עם המעורבים, למען ביטחון הציבור והסדר בעיר".

תגיות:
בקבוק תבערה
/
פקטורי
/
מועדון
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף