כתב אישום הוגש לבית משפט השלום לנוער בחיפה נגד נער בן 16 מהגליל, המואשם כי פרץ לבית הוריו יחד עם חברים וגנב את הכספת המשפחתית ובה עשרות אלפי שקלים ורכוש יקר ערך.
על פי כתב האישום, ב-23 במאי שב אבי המשפחה לביתו וגילה כי הכספת נעקרה ממקומה ונעלמה. בתוך הכספת היו כ-12 אלף שקלים במזומן, דרכונים ותכשיטי זהב.
חקירת שוטרי מחוז צפון החלה בעקבות תלונת האב. מבדיקת מצלמות האבטחה עלה כי מי שחדר לבית דרך חלון וגנב את הכספת היה בנו בן ה-16, שפעל על פי החשד יחד עם חבריו.במשטרה טוענים כי הרקע למעשה היה רצונו של הנער להשיג כסף לאחר שלא קיבל מהוריו את הסכום שביקש.
לפי האישום, לאחר הגניבה שלח הנער הודעות מאיימות להוריו. באחת ההודעות הקוליות שנשלחה לאביו אמר: "הלילה ירי לסבתא שלי ולבית של דוד שלי", ובהודעה נוספת כתב לאמו: "אמא, עכשיו אתם תתחבאו כמו שהחבאתם את הכרטיסים".
עם השלמת החקירה וגיבוש התשתית הראייתית, הוגש נגד הנער כתב אישום המייחס לו עבירות של התפרצות, גניבה בצוותא, איומים והיזק לרכוש במזיד.