עם זאת, הוא אמר ל"פייננשל טיימס" כי גופו מנסה להתמודד עם הארגונים "הבודדים" ש"מנצלים לרעה" את מעמדם כארגון צדקה כדי "לקדם קיצוניות וטרור". הוא אמר כי הוא מוגבל בשל חוסר יכולתו לסגור ארגוני צדקה או להסיר את מעמדם כארגון צדקה. הוא הוסיף: "עבדנו עם הממשלה כדי לחזק את סמכויותינו, ולסגור בדחיפות פערים אלה ואחרים בחקיקה שיאפשרו לנו לנקוט בפעולות נוספות כדי להתמודד עם איום גובר זה".
שרים אמרו במרץ כי הם מתכננים לאפשר לוועדת הצדקה לסגור ארגוני צדקה. עם זאת, הצעת חוק רחוקה מאוד מלהעניק לה סמכויות אלה. מבין שלושת ארגוני הצדקה שהוזכרו על ידי טוויקרוס, המרכז האסלאמי של אנגליה נמצא תחת חקירה רגולטורית בלתי פתורה במשך ארבע שנים.
בדו"ח שפורסם בשנה שעברה, ועדת המודיעין והביטחון של הפרלמנט אמרה כי היא עשויה לספק לסוכני מודיעין איראניים "בסיס שימושי". ארגון הצדקה דחה "באופן קטגורי" את הרעיון שהוא קשור למדינה זרה כלשהי, והוסיף כי אין "ראיות אמינות" לסתור. בנוגע ל-TUCF, שהוזכרה גם על ידי טווייקרוס, ועדת הצדקה אמרה ל-FT כי היא מבקשת במשך כמעט שנה להדיח שני נאמנים.
"באמצעות סקירת קטעי וידאו שסופקו לרגולטור, ועדת הצדקה מודעת לכך שהדוברים שיבחו את סולימאני ויכלו לשמוע קריאות אנטישמיות במהלך האירוע", אמר הרגולטור. ביולי 2025, כחלק מחקירתה, ועדת הצדקה השעתה שני נאמנים והודיעה להם על כוונתה לפסול אותם, כך נמסר. אך נמסר ששניהם ערערו על ההשעיה, אשר תובא כעת בפני לשכת הרגולציה הכללית, בית דין משפטי.
ה-TUCF הכחיש כי מי מנאמניה מונו על ידי גוף חיצוני. נמסר: "לארגון הצדקה שלנו אין קשר עם אף מדינה או ממשלה. הנאמנים עבדו בחריצות ובונה עם ועדת הצדקה כדי לטפל בחששותיה". מוסאווי לא הגיב מיד לבקשת תגובה שהוגשה דרך ה-TUCF והמרכז האסלאמי של אנגליה.
הרגולטור חוקר ארגון צדקה שלישי - קרן זכויות האדם האסלאמית - מאז אוקטובר האחרון. בחקירה שפתחה ועדת הצדקה מסרה: "התקבלו תלונות... בנוגע למימון אירוע על ידי הארגון, בו נטען כי נאמרו הצהרות מסיתות". כמו כן, הביעה דאגה לגבי מימון הקרן לחברה קשורה. בעוד שנציבות הצדקה לא זיהתה את החברה, הקרן חולקת כתובת ומספר טלפון עם הנציבות האסלאמית לזכויות אדם בע"מ, חברה ללא מטרות רווח. ניסיונות ליצור קשר עם קרן זכויות האדם האסלאמית נענו כולם על ידי החברה ללא מטרות רווח, שאמרה כי אינה יכולה לדבר בשם הקרן.
החברה מסרה כי חלקים מהתקשורת הבריטית עוסקים ב"תעמולה היסטרית כדי להסיט את תשומת הלב מפשעי המלחמה השיטתיים של בעלות בריתה של בריטניה במזרח התיכון". לא ארגוני הצדקה הנחקרים ולא נאמניהם מואשמים בעבירות כלשהן. המרכז האסלאמי של אנגליה טען כי הוא פועל כחוק.
הוא הוסיף: "עבודתו, פרסומיו ופעילויותיו נעשים באופן עצמאי לקידום מטרותיו הצדקה ואינם מכוונים, מושפעים או נשלטים על ידי ממשלה זרה, גורם מדינה או רשות פוליטית כלשהי." ה-TUCF אמרו כי הם "אופטימיים" כי חששותיה של ועדת הצדקה ייפתרו באופן משביע רצון "בעתיד הקרוב".