"אנו מקווים כי גזר הדין יעניק לבני משפחתו של יוסף יוספיה ז"ל מידה מסוימת של נחמה לאחר שנאלצו להתמודד עם אובדן קשה מנשוא וללוות את ההליך המשפטי לכל אורכו. גם אם אין בכוחו של העונש להשיב את שאבד, מיצוי הדין במקרים של רצח הוא ביטוי למחויבותה של מערכת אכיפת החוק להגן על קדושת החיים, ולהעביר מסר ברור: מי שבוחר לשלול את חייו של אדם אחר, יישא במלוא האחריות למעשיו ויישב במאסר למשך שנים ארוכות", הוסיפה.
בשל ההרשעה ברצח בנסיבות מחמירות, לאחר שיינתן גזר הדין בעניינו הוא צפוי לרצות מאסר עולם חובה. הרצח המזעזע אירע ב-18 ביוני 2022 בשעות הבוקר. מכתב האישום, שהוגש על-ידי עורכת הדין ליהי מלצמן, מפרקליטות מחוז ת"א, עולה כי זמן לא רב בטרם אירע הרצח החליטה בתו של המנוח להיפרד מבנו של מדמון, עזבה את בית המגורים המשותף ועברה להתגורר בבית המנוח ואמה עם ילדיהם של בני הזוג.
הנאשם לא השלים עם המצב, כעס על המנוח, ואף שלח לו כעשרה ימים לפני הרצח את ההודעה: "כל הכבוד שאתה מתפלל ובו זמנית הורס משפחות. נשבע בקבר הוריי, אתה תשלם". הוא אף איים על אביה לפני הרצח בהודעה שבה כתב: "כל הכבוד, אתה מתפלל ובוא בזמן הורס משפחות. נשבע בקברות הוריי - אתה תשלם". יומיים אחר כך שלח לו: "בשם השם, איך אתה חי עם זה?".
בהודעה אחרת כתב כי "תמיד התעלמתי מהאזהרות, למען שלמות משפחת ילדינו תמיד ויתרתי". יוספיה, המנוח, מצידו, לא השיב לאף אחת מההודעות של הנאשם. ביום הרצח, הנאשם שוחח בטלפון עם הרצל שמאמי - שאותו הוא מכיר שנים רבות - וביקש ממנו אקדח כדי להוציא לפועל את הרצח. הרצל, כך נכתב, סיפק לנאשם אקדח חצי אוטומטי מסוג STAR .
הנאשם, הגיע ב-18 ביוני בצהריים עם רכבו לרמת גן, והחנה אותו סמוך לבניין שבו התגורר המנוח. אחרי כמה דקות של השתהות, הוא הוציא את השקית ובה האקדח שקיבל מתא המטען, וצעד לעבר הכניסה לבניין. באותו זמן חזר המנוח יחד עם שכנו מתפילה בבית הכנסת, והשניים המתינו בלובי הבניין למעלית.
הנאשם, לפי כתב האישום, דפק על דלת הזכוכית של הכניסה לבניין - והשכן פתח אותה עבורו. מדמון נכנס ללובי הבניין ונעמד ליד המעליות, לידם ודרש לראות את נכדיו. המנוח השיב לו, וכשהגיעה המעלית נכנס לתוכה יחד עם שכנו ועם הנאשם. בין השניים התפתח ויכוח, וכשהגיעה המעלית לקומה השישית הם יצאו ממנה - ואז הוציא הנאשם את האקדח מהשקית, הכניס את המחסנית וירה במנוח שש פעמים בפניו ובפלג גופו העליון. המנוח מת במקום.
בזמן האירוע שהו בביתו של יוספיה בתו, רעייתו ונכדיו. בעקבות הרעש, פתחה המשפחה את דלת הכניסה, ואז ראו הבנות את הנאשם אוחז באקדח. לפי כתב האישום, הסב כיוון את האקדח לעבר כלתו - ואמה, שעמדה מאחוריה, משכה אותה חזרה לדירה וסגרה את הדלת במהירות. בהמשך היורה עצמו התקשר למד"א, ודיווח: "הרגתי בן אדם".