המחלוקת סביב גביית תשלום ממלווים של אנשים עם מוגבלות הזכאים לפטור הגיעה היום להתפתחות נוספת, לאחר שבית המשפט לעניינים מנהליים בירושלים דחה את בקשת חברת "עיר השעשועים" לעכב את ביצוע צו הנגישות שהוציאה נציבות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות.
על פי החלטת בית המשפט, עד להכרעה בעתירה שהגישה החברה, עליה לפעול בהתאם לצו ולהעניק פטור מתשלום למלווה של אדם עם מוגבלות הזכאי לכך. חברת "עיר השעשועים" מפעילה, בין היתר, את הסופרלנד ואת לונה פארק תל אביב.
ברקע ההליך המשפטי עומדות טענות של מבקרים, שלפיהן מלווים שנלוו לאנשים עם מוגבלות חויבו בתשלום מלא. אחת המבקרות, שהגיעה למקום עם קבוצה מאופקים, סיפרה: "מלווה של ילד נכה שילם מחיר מלא. חשבתי איך יכול להיות, הרי זה לא לפי החוק, אבל אין מה לעשות. לא הייתה לנו ברירה, לא יכולנו לאכזב את הילדים, אז שילמנו מחיר מלא".
הסאגה החלה לאחר שנציבות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות הוציאה לאחרונה צו נגישות לחברת "עיר השעשועים", בדרישה להפסיק את הגבייה ממלווים הזכאים לפטור. במקביל הוגשה בקשה לאישור תביעה ייצוגית, שבמסגרתה נטען כי לפחות 16,500 מלווים שילמו דמי כניסה בניגוד לדין, בהיקף נזק מוערך של כ-2.5 מיליון שקל.
חברת "עיר השעשועים" לא השלימה עם הצו והגישה נגדו עתירה לבית המשפט המחוזי בירושלים. החברה טענה כי גם המלווים משתמשים במתקנים ולכן קיימת הצדקה לחייבם בתשלום. מנגד, נציבות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות טענה כי מדובר בשינוי מדיניות חד-צדדי, לאחר שבעבר החברה עצמה הכירה בפטור למלווים.
בית המשפט חייב את החברה בהוצאות בסך 3,000 שקל, בעוד שהעתירה עצמה תמשיך להתברר בהמשך.