בשלב מסוים, כיסה את פניו בחולצה, עטה כפפות והמתין לבואם. עם הגעתם לחניה בשני רכבים, הסתער לעברם עם שני אקדחים שלופים, וירה בהם מטווחים קצרים, בזה אחר זה, בירי בלתי פוסק, עד אשר רוקן את כלל התחמושת שהייתה באקדחים. תחילה התקרב לחלון הרכב של בן דודו וירה מספר יריות לעבר פלג גופו העליון, לאחר מכן ניגש לרכב השני וירה לעבר באכר ז"ל יריות רבות, לרבות בראשו. רק לאחר שסיים את מסע הירי ונוכח כי מיצה את התחמושת שברשותו, נמלט מהמקום.
הפרקליטות ביקשה מבית המשפט להורות על המשך מעצרו עד לתום ההליכים המשפטיים נגדו. בבקשת המעצר ציינה פרקליטות מחוז מרכז, כי רצף פעולותיו של הנאשם מלמד על תכנון מוקדם, נחישות עבריינית לממש את תוכניתו הקטלנית והפיכת המרחב הציבורי לזירת הוצאה להורג, בלב מתחם מגורים צפוף, בשעה שבה רבים שהו בבתיהם ונחשפו לסכנת פגיעה כתוצאה ממטח הירי.
עוד הודגש, כי השימוש בשני כלי נשק בו-זמנית, הירי מטווחים קצרים ביותר והירי הרצוף עד לריקון מלוא התחמושת, ממחישים את המסוכנות הגבוהה הנשקפת ממנו ואת עוצמת הכוונה להמית את קורבנותיו.