מבוי סתום ומשאבים חסרים: המהלך שנועד למקסם את חקירת אלדר דיין

לאחר שתחנת דימונה הודיעה כי מיצתה את כיווני הבדיקה, הוחלט להעביר לימ"ר שרון את החיפוש אחר אלדר דיין ואת חקירת הקטטה שקדמה להיעלמותו. במקביל, במשטרה לא מכירים את הטענה שהועלתה - על קשר בין דיין לאביו

אלון חכמון כתב פלילים ומשטרה מעריב צילום: מעריב אונליין
עקבו אחרינו
התיעוד האחרון של אלדר דיין בחנות נוחות עם 2 השותפים שלו כשהוא בריא ושלם | צילום: מצלמות אבטחה לפי סעיף 27 א'

כעת עולה כי ימ"ר שרון תוביל מעתה גם את מאמצי החיפוש אחר עקבותיו של הנעדר וגם את חקירת הקטטה שקדמה להיעלמותו. העברת חקירת פרשת היעלמותו המסתורית של אלדר דיין מתחנת משטרת דימונה לידי היחידה המרכזית (ימ"ר) של מרחב שרון במשטרה נועדה לרכז ולמקסם את החקירה כולה במרחב אחד. זאת, לאחר שהיתרון היחסי לכאורה שהיה למשטרת דימונה, שבה התגורר דיין, לא הביא לאיתורו, במיוחד לנוכח העובדה שהמקום האחרון שבו נצפה ותועד היה בפתח תקווה.

התיעוד האחרון של אלדר דיין
התיעוד האחרון של אלדר דיין | צילום: צילום מסך מצלמות אבטחה

חשוב להדגיש כי מאחר שהחקירה נקלעה לסוג של מבוי סתום ועד כה העלתה חרס, היא הופקדה כעת בידי היחידה המרכזית במרחב ולא נותרה באחריות תחנת פתח תקווה. בכך מתווספים לטיפול בחקירה משאבים ואמצעים שאינם עומדים לרשותה של תחנה מקומית.

במשטרה ציינו כי תחנת דימונה במחוז דרום עדכנה שמיצתה את פעולות החיפוש ואת כיווני הבדיקה שהיו באחריותה. בעקבות זאת הוחלט לרכז את כלל פעולות החקירה והחיפוש תחת יחידה אחת.

נציין כי היום העלתה מקורבת לנעדר פוסט שבו טענה כי דיין יצר ככל הנראה קשר עם אביו ממקום מחבואו. במשטרה לא מכירים את הפרטים.

תגיות:
משטרה
/
נעדר
/
אמיר כהן
/
בועז בלט
/
אלדר דיין
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף