פעילות השוטרים בשכונה ובסביבותיה, כללה ניסיונות להרגיע את הרוחות ולהשליט מחדש את הסדר. בשלב מסוים הבחין איש כוח הסיור באדם המבצע ירי מחוץ לבית מגורים ואחר כך נמלט ממנו בריצה, לכיוון ואדי סמוך. אנשי הסיור פתחו במרדף אחריו, תוך ביצוע סריקות מהירות בשטח רחב, בסיוע של פצצות תאורה. האיש התגלה מתחת לשיח ונעצר.
בתוך הישוב עצמו, עצרו כוחות המשטרה שני בני אדם נוספים, בשנות השלושים לחייהם, החשודים בביצוע ירי במהלך הקטטה. גם הם נלקחו לחקירה.
כמו כן, דיווח על אירוע ירי באשדוד, הקפיץ גם הוא סיור משטרתי אל האזור בו נשמעו היריות. במהלך פעולות לאיתור חשודים במעשה, התקבל דיווח על אדם שנפצע באורח קל מהירי ונלקח לטיפול רפואי. פעולות חקירה מהירות, הובילו את השוטרים למקד את החיפושים והסריקות אחר חשודים בביצוע הירי והם הצליחו לעצור חמישה בני אדם, המעורבים בביצוע המעשה. החמישה נלקחו לחקירה. בכוונת המשטרה להביא את החשודים לדיוני הארכת המעצרים בבתי משפט השלום בבאר שבע ובאשקלון. ממשטרת ישראל נמסר שחקירת כל האירועים נמשכת.