אירוע חריג בכלא השרון: אסיר התבצר ואיים בפעולה אובדנית

אסיר בבית סוהר השרון התבצר על מרפסת באחד האגפים כשהוא פצוע ומאיים בפעולה אובדנית. כוחות יחידת מצדה, לוחמי הכליאה וצוות משא ומתן השתלטו עליו והוא הועבר לטיפול רפואי

אלון חכמון כתב פלילים ומשטרה מעריב צילום: מעריב אונליין
עקבו אחרינו
שב"ס
שב"ס | צילום: דוברות המשטרה
2
גלריה
כוחות יחידת מצדה
כוחות יחידת מצדה | צילום: דוברות שירות בתי הסוהר

לפי הודעת שירות בתי הסוהר, האסיר היה "שותת דם כתוצאה מחבלה עצמית" בעת שכוחות היחידה הגיעו למקום. לאחר ההשתלטות עליו הוא הועבר להמשך טיפול רפואי. בשב"ס ציינו כי יחידת מצדה נמצאת בכוננות מבצעית מתמדת להתמודדות עם אירועים חריגים ומורכבים בתוך מתקני הכליאה ומחוצה להם.

אלא שהחקירה חשפה במקביל את עומק הקשר שנוצר בין מפקדת האגף לבין האסיר. הקצינה לא הודתה ברומן בין השניים, אך תיארה "סחבקיה", קרבה אישית ורגשות כלפיו. בהמשך הודתה גם כי השניים התנשקו פעמים רבות במשרדה, כי קיימה קשר עם בני משפחתו שלא במסגרת תפקידה ואף הכירה בכך שחלק מההתנהלות הזו הייתה אסורה. הקו שעליו עמדה לאורך החקירה היה ברור: היא אינה מכחישה שחצתה גבולות מקצועיים, אבל שוללת בתוקף את החשד שהקשר האישי הפך לסיוע פלילי הקשור לרצח.

תגיות:
ניסיון התאבדות
/
שב"ס
/
השרון
/
מצדה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף