לטענת העותרים, בעתירה רוכזו יותר מ-200 התבטאויות ששודרו בערוץ, שלדבריהם כללו קריאות להרג המוני, להשמדה ולפגיעה בלתי מובחנת באזרחים. עוד נטען כי אין מדובר באמירות נקודתיות, אלא בדפוס מתמשך ושיטתי, שבגינו יש לבחון גם את אחריותם של מגישים, שדרנים עורכים ובעלי הערוץ.
בין ההתבטאויות שצוטטו בעתירה היו אמירות של מגישים ופרשנים בתוכניות שונות בערוץ, אשר העותרים פירשו כקריאות להשמדה ולהרג ללא הבחנה.
אלא שהחומרים שהוגשו במסגרת התלונה עברו בחינה בחוליית חוות הדעת באגף החקירות והמודיעין של המשטרה. לאחר גיבוש חוות דעת בנושא, הועבר החומר לבחינת גורמים בכירים בשרשרת הפיקוד המשטרתית. בסיום ההליך קבע ראש אגף החקירות והמודיעין כי אין מקום להמשיך את החקירה והורה על גניזת התיק.
המדינה עדכנה את בג"ץ בהחלטה וביקשה לדחות את העתירה, לאחר שלדבריה הגורמים המקצועיים במשטרה בחנו את הטענות ולא מצאו בסיס להמשך ההליך הפלילי.