יחיד החקירות להב 433 עצרה 4 בדואים בחשד למעורבות בפרשת ניסיון מתן שוחד הקשור לבחירות. המשטרה עצרה 4 בדואים נוספים בפרשת ניסיון מתן שוחד בחירות לתושבים במגזר, כדי שיתנו את קולם למפלגת רע"ם. הם נלקחו לחקירה ובהמשך יוחלט אם להביא אותם לדיון בהארכת מעצרם בבית משפט שלום. שלושה מהם שוחררו בתנאים מגבילים, והדיון בעניינו של הרביעי נמשך.
בשלב זה מתקשים החוקרים לבסס קשר ראייתי בין המעורבים לבין ביצוע עבירות של שוחד בחירות. עם זאת, החשדות טרם הוסרו והחקירה נמשכת בניסיון לברר האם הכספים שנתפסו אכן נועדו להשפיע על הצבעתם של בוחרים או על פעילותם של גורמים פוליטיים ביום הבחירות.
כזכור, מעצרם של שלושת החשודים שנעצרו ביום שלפני הבחירות הוארך שלשום בבית משפט השלום בבאר שבע בחמישה ימים, עד תחילת החודש הבא. מדובר בשלושה חשודים (42, 38, 63), המתגוררים כל אחד במקום אחר בפזורה הבדואית, אולם על פי בקשת המעצר שהגישה המשטרה, הם פעלו במשותף.