מחקירת שוטרי המחוז הצפוני עלה כי הקורבן צעד יחד עם בת זוגו לעבר דוכן אוכל, כאשר חלף על פני הנאשמים, שאל לשלומם והמשיך בדרכו. כעבור דקות אחדות הגיעו השניים עם חבריהם, הקיפו אותו ויצרו מעגל כדי למנוע ממנו להימלט והחלו לתקוף אותו.
לפי המשטרה, התקיפה נמשכה דקות ארוכות, שבמהלכן ניסה הקורבן להימלט מתוקפיו. הנאשמים השתמשו בסכין יפנית, בדוקרנים ובמברג ודקרו אותו בכל חלקי גופו. בת זוגו, שנכחה במקום והייתה עדה למתרחש, נפגעה אף היא ונפלה ארצה.
איימו לירות בו אם יספר למשטרה
התקיפה לא הסתיימה בפציעתו של הקורבן. על פי ממצאי החקירה, מיד לאחר האירוע איימו עליו הנאשמים כי אם ידווח למשטרה על מה שאירע, הם ירו בו. נוסף על כך, דרשו ממנו לעזוב את העיר עפולה.
לאחר האירוע נמלטו שני הנאשמים מהעיר ונעדרו ממנה במשך ימים ארוכים. שוטרי המחוז הצפוני ניהלו מצוד שנמשך למעלה משבועיים, ובסיומו הצליחו לאתר ולעצור את השניים.
עם השלמת החקירה הגישה שלוחת תביעות נצרת כתב אישום נגד תושב עפולה בן 29 ותושב נוף הגליל בן 23, לצד בקשה להורות על מעצרם עד תום ההליכים המשפטיים. במשטרה הדגישו כי ימשיכו לפעול נגד עבריינים המסכנים את ביטחון הציבור, במטרה להביא למיצוי הדין עמם.