"הכרעה לא פשוטה": ייהרס בית המחבל מפיגוע הדריסה בארמון הנציב

בית המשפט העליון דן בעתירה שטענה כנגד ההריסה: "נוגעת בחפים מפשע". השופטים קבעו כי נוכח חומרת הפיגוע וזיקת המחבל לביתו, ההריסה תתבצע בתוך עשרה ימים

מור שמעוני צילום: הדס פרוש, פלאש 90
פיגוע דריסה בארמון הנציב בירושלים
פיגוע דריסה בארמון הנציב בירושלים | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

"יחד עם זאת, נוכח חומרת הפיגוע ותוצאותיו הקשות, נוכח מעורבותו הישירה של המחבל בפיגוע, נוכח זיקת המגורים הישירה של המחבל לבינוי מושא צו ההריסה, ונוכח העובדה כי צו ההריסה מופנה כלפי יחידת המגורים בה התגוררו המחבל ובני משפחתו בלבד, איני סבור כי ניתן לומר שהחלטת המשיב אינה חוקית, באופן שמחייב התערבות שיפוטית", הוסיף.

בפיגוע, שאירע ב-8 בינואר איבדו את חייהם הצוערים סג"מ ארז אורבך, סגן יעל יקותיאל וסג"מ שירה צור. סמוך לשעה 13:20 הגיח מחבל, שנהג במשאית כבדה באזור ארמון הנציב, התקרב לקבוצת צוערים בטיילת, האיץ ודרס אותם בעוצמה עד שנורה. בנוסף לארבעת ההרוגים נפצעו בפיגוע כ-15 בני אדם.

על פי העתירה, שהוגשה באמצעות המוקד להגנת הפרט, המחבל, שנורה למוות במהלך הפיגוע, התגורר עם אשתו וארבעת ילדיו, בני ארבע עד שבע, ביחידת דיור הצמודה ליחידת הדיור שבה גרים הוריו. "אין חולק שהמעשה המיוחס למחבל קשה ואכזרי וכי תוצאת מעשיו טרגיות", נכתב בעתירה. "עם זאת, עתירה זו עוסקת בעניינם של העותרים שהנם בני משפחתו ובכלל זאת בארבעת ילדיו הקטינים, אשר לא הייתה להם כל מעורבות במעשה".

בני משפחותיהם של הנרצחים בפיגוע הגיעו לדיון בבית המשפט העליון, מלווים בארגון "אם תרצו", ודרשו להרוס את הבית. הרצל חג'ג', שבתו, סגן שיר חג'ג', נרצחה בפיגוע, אמר אז בכאב: "לא יתכן שמשתלם למחבלים לרצוח יהודים. הם מבצעים פיגועים ולאחר מכן הם או משפחותיהם מקבלים משכורת, נהיים אנשים מכובדים. גם במקרים שבהם הורסים להם את הבית, אז על החורבות בונים וילה יפה. אחר כך הם יבקשו להחזיר את גופתו. אני לא מוכן לזה. חשוב לי להדגיש שאנחנו לא שונאי ערבים. אבל לגבי מחבלים, על המדינה לנקוט ביד קשה".

תגיות:
הריסת בתי מחבלים
/
פיגוע דריסה בארמון הנציב
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף