"חשבוניות פיקטיביות בהיקף של מאה מיליון ש"ח": כתבי אישום נוספים בפרשת "האור הגנוז"

רשות המיסים הגישה כתב אישום נגד בעלים של שתי חברות, שנתנו לאחר הרשאה להפצת חשבוניות פיקטיביות על שם החברות שלהם

אלון חכמון צילום: ללא קרדיט
אולם בית משפט
אולם בית משפט | צילום: אתר הרשות השופטת

רשות המסים הגישה היום (שני) כתבי אישום בפרשת "האור הגנוז", נגד שני בעלי חברות, שנתנו לאחר הרשאה להפיץ חשבוניות מס פיקטיביות על שם החברות שלהם, בהיקף כולל של כ-100 מיליון שקלים.

חיים צבי גלנדאואר וגדליה משה אייזנבך היו אמנם הבעלים הרשומים של החברות, אך לא ניהלו אותן בפועל, ובעצם מתן ההרשאה שנתנו למיכאל (מיקי) ענתבי, ופעולות נוספות שביצעו, הם סיפקו את הפלטפורמה להפצת חשבוניות פיקטיביות.

כזכור, הפרשה "אור גנוז", שחקירתה הגלויה החלה בינואר 2015, עוסקת בעבירות על חוק איסור הלבנת הון, עבירות על חוק העונשין וכן בעבירות מס שנעברו בנסיבות מחמירות בתחום מסחר בדלקים. עד כה הגישה רשות המסים שבעה כתבי אישום בפרשה ודינם של חמישה מהם כבר נגזר.

תגיות:
כתב אישום
/
חשבוניות פיקטיביות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף