לכידת החשוד ברצח שאירע לפני 25 שנה - באמצעות בדיקת DNA

בדומה לפענוח רצח נועה אייל, החשוד ברצח שאירע באזור ירושלים בשנת 93' נלכד באמצעות דגימת רוק שנלקחה ממנו בהוסטל בו הוא שהה. הדגימה התאימה לממצאים בזירה

אלון חכמון כתב פלילים ומשטרה מעריב צילום: מעריב אונליין
ניידת משטרה, ארכיון
ניידת משטרה, ארכיון | צילום: אורי לנץ, פלאש 90

על פי המשטרה, דגימת ה-DNA שנלקחה מהחשוד תואמת לדגימות שנמצאו על המנוחה, דבר שמקשר, לכאורה, את החשוד לרצח. מוקדם יותר היום מעצרו של החשוד הוארך בשבוע, כששופט בית משפט השלום דוד שאול גבאי ריכטר אוסר לפרסם את פרטי האירוע בו חשוד העצור - אך קובע כי הראייה שנאספה מצביעה על קשר בין החשוד לאירוע.

רק ב־2014, כאשר המשטרה ערכה, באופן תקדימי, חיפוש במאגר, במטרה לנסות לאתר אנשים שעשויים מבחינה גנטית להיות קרובי משפחה של הרוצח, נרשמה פריצת דרך בפרשה. בחיפוש המשפחתי התגלה כי אביו של דניאל נחמני הוא בעל הסיכוי הסטטיסטי הגבוה ביותר להיות קרוב משפחתו של הרוצח. בעקבות זאת התבצע מעקב סמוי אחר נחמני, עד שנלקחה ממנו דגימת רוק, וכך התברר כי הדנ"א שלו מתאים, לטענת הפרקליטות, לפרופיל הרוצח. בעקבות זאת הגישה פרקליטות מחוז ירושלים, 16.5 שנים לאחר הרצח האכזרי, כתב אישום נגד נחמני שמתבסס בחלקו הלא מבוטל על אותה ראיית דנ"א. בחודש שעבר הרשיע בית המשפט המחוזי בירושלים את נחמני ברצח וביצוע מעשה סדום בנועה אייל, אך זוכה מאונס.

תגיות:
רצח
/
ירושלים
/
DNA
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף