זה השימוע השני שעובר נוה, לאחר שבנובמבר 2018 התקיים שימוע בנוגע לפרשה שנייה שבה הוא נאשם - מעבר ללא אישור בכניסה לישראל בנתב"ג.
לשימוע היום בפני פרקליטת מחוז מרכז רחל אבישר־אבלס יגיע עו"ד בן צור, שייצג את נוה. יצוין כי אבישר־אבלס עורכת את השימוע מאחר שהיועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט פסל עצמו מעיסוק בתיק, בשל יחסי חברות עם נוה.
חלק מהאסטרטגיה המשפטית שאותה ינקוט נוה הוא כבר הציג בעצמו בימים האחרונים בתקשורת. בין היתר הוא יטען לאכיפה בררנית ולניגוד עניינים בקבלת ההחלטה בעניינו מצדו של שי ניצן, פרקליט המדינה לשעבר. ניצן קיבל כמה החלטות מפתח בפרשה, בהן ההחלטה על מתן חסינות לעיתונאית הדס שטייף, לאחר שיחד עם איש מקצוע ובעקבות פריצה לטלפונים של נוה נחשפה לחומרים שחוללו את הפרשה.
לפי נוה, חומרים אלה הושגו בניגוד לחוק. עוד טען נוה כי עוד טרם חשיפת הפרשה הוא אמר בראיון ל"עובדה" כי ניצן אינו מתאים לשמש כשופט בבית המשפט העליון ועל כן ניצן פועל ממניעים נקמניים. ניצן מכחיש את כל הטענות.
בדצמבר 2019 החליטה פרקליטות מחוז מרכז להגיש כתב אישום בכפוף לשימוע בעבירות שוחד, מרמה והפרת אמונים נגד נוה, וכן כתב אישום בעבירות של שוחד והשמדת ראייה נגד כרייף. השימוע של כרייף התקיים בחודש שעבר, ועורכי דינה נתי שמחוני ואופיר סטרשנוב ממשיכים לטעון כי היא לא עברה שום עבירה.