ראש מועצת גבעת זאב: "התרענו בפני כולם"; במשטרה האשימו: "האחריות על הרשות"

תיעודים מזירת האסון בבית הכנסת שגבה את חיים של גבר בן 40 וילד בן 12 חושפים בנייה רשלנית וחיבורים מאולתרים. מתברר כי גורמים רבים התריעו מפני הסכנה במבנה וקרב האשמות החל בין הצדדים

אלון חכמון צילום: ללא קרדיט
רגע קריסת הטריבונה בגבעת זאב, קרדיט: אנשי הדממה | צילום:
הנחיות המשטרה לעיריית גבעת זאב בנושא בית הכנסת
הנחיות המשטרה לעיריית גבעת זאב בנושא בית הכנסת | צילום: ללא קרדיט

גורמים במשטרה טוענים כי החובה, על פי חוק, על האכיפה היא על הרשות המקומית. גורמים המעורים בפרטים אמרו כי "ראש המועצה מיהר לצאת בהצהרות לגבי אחריות הגורמים השונים, כאשר החובה לאכיפת האיסור הייתה מוטלת עליו על פי חוק".

קריסת הטריבונה בבית כנסת בגבעת זאב
קריסת הטריבונה בבית כנסת בגבעת זאב | צילום: דוברות כיבוי והצלה

עוד הוסיף תורג'מן כי "יש מכתב שמגדיר את ההגבלות ומגדיר מי נדרש להיות פה, כולל פקחים מטעם המועצה, כולל השורה 'תקבלו כל סיוע שידרש'. רק רוצה לומר דבר אחד, כרגע מדובר באירוע טראגי שעדיין מטפלים בו. יש פצועים קשה והרוגים, רוצים להשלים את הארוע ואני מניח שיהיו עצורים. שוב אנחנו נדרשים לאירוע שיש בו רשלנות והתנהלות חסרת אחריות. אני יכול לומר שבכל אירוע בירושלים ובארץ יש נהלי בטיחות שהיום הם מחודדים יותר".

תגיות:
משטרת ישראל
/
גבעת זאב
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף