הפיגוע בו נרצח יהושע בן ה-57 התרחש ב-11 במאי בשעות הערב, במהלך האירועים האלימים בלוד שהתרחשו במקביל למבצע "שומר החומות". ממצאי החקירה בשב״כ ובמשטרה מעלים כי ב-11 במאי החליטו החשודים להשליך אבנים על רכבים של יהודים חפים מפשע שעברו באקראי באזור, וזאת מתוך מניע גזעני ולאומני.
ראש הממשלה, נפתלי בנט התייחס לפענוח הרצח, ואמר כי הוא "מברך את השב"כ, המשטרה וכל זרועות הביטחון על תפיסת החשודים ברצח המתועב של יגאל יהושע ז"ל, תושב העיר לוד, בפיגוע יידוי האבנים בעיר, בחודש שעבר. ידע כל אויב ומחבל שמנסה לפגוע בנו - מדינת ישראל תשים ידה על כל בן עוולה במוקדם או במאוחר, ונבוא איתם חשבון".
מהחקירה עולה כי יהושע נפגע מהאבנים שהושלכו לעבר רכבו, הוא עצר לזמן קצר בסמוך לגן האירועים ולאחר מכן המשיך בנסיעה לעבר ביתו בשכונת גני אביב בעיר. יהושע הצליח להגיע עד לחניית ביתו, שם רכבו התנגש ברכב חונה במהלך ניסיונות החנייה. שכן שהבחין ברכבו של יהושע פוגע ברכב חונה הגיע אל רכבו ומצא אותו כשהוא פצוע. הוא הובהל לבית החולים במצב קשה, לאחר שישה ימים נאלצו הרופאים לקבוע את מותו.
עוד עלה בחקירה כי לאחר יידוי האבנים והפגיעה ביהושע, פעלו חלק מהחשודים בניסיון לטשטש את מעורבותם בפיגוע וניסו להעלים ממערכת מצלמות האבטחה בזירה. עוד עלה בחקירה כי חלק מהחשודים קשור גם לאירועי יידויי אבנים חמורים נוספים בעיר לוד כנגד יהודים.