ביהמ"ש הפך את ההחלטה וביטל את שחרורו המוקדם של אלון קסטיאל

המחוזי בנצרת קיבל את העתירה שהגישה הפרקליטות וביטל את שחרורו המוקדם של עבריין המין אלון קסטיאל, זאת בשל פגם מהותי שנפל בהליך בכך שנפגעות העבירה לא זומנו להביע את עמדתן בפני ועדת השחרורים

מתן וסרמן צילום: פרטי
הפגנה נגד אלון קסטיאל | צילום:

"נפל פגם בהחלטת ועדת השחרורים שלא לדחות את הדיון כדי לקבל את עמדתן העדכנית של כל נפגעות העבירה", מסרה השופטת, שפירטה כי לפי החוק יש ליידע את נפגע העבירה בהליך, בפרט כשמדובר בהליך שחרור הפוגע, והדגישה כי "לא מדובר בעניין טכני אלא מהותי".

הדיון התקיים בבית המשפט המחוזי נצרת בפני השופט אב"ד השופטת עירית הוד, השופט חנא סבאג והשופטת אילונה לינדנשטראוס. כאמור, להבדיל משימוע פסק הדין שנערך בדלתיים פתוחות, הדיון קודם לשימוע נערך בדלתיים סגורות.

"אנו מקוות שהחלטת בית המשפט תוביל לשינוי מהותי בהתנהלות של וועדת השחרורים וכי מעתה, בכל דיון הנוגע לעברייני מין יינתן משקל משמעותי לנפגעות, לנזקי הפגיעה המתמשכים, למסר הציבורי ביחס לסוג זה של עבירות ושל עבריינים ולאמון הציבור במערכות האכיפה".

תגיות:
אלון קסטיאל
/
ערעור
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף