לאחר שהורשע בהטרדות מיניות: מאסר על תנאי הוטל על קצין המשטרה לשעבר

בית משפט השלום בירושלים גזר על רמי גרוסברג חודש וחצי מאסר, שירוצה בדרך של עבודות שירות, מאסר על תנאי ופיצוי למתלוננת. על פי כתב האישום, נהרג להעיר למתלוננת הערות מיניות

אלון חכמון צילום: ללא קרדיט
מח"ש, המחלקה לחקירות שוטרים
מח"ש, המחלקה לחקירות שוטרים | צילום: מרק ישראל סלם

על פי כתב האישום, הנאשם נהג להעיר למתלוננת, אשר שירתה תחת פיקודו, הערות בעלות אופי מיני בוטה והציע לה הצעות מיניות. כמו כן, גרוסברג נהג להעיר למתלוננת כי הוא מאוהב בה, רוצה לקיים עמה יחס מין ולהזמין אותה לחופשה במלון.

במקרה אחר, עיסה את ידה והציע לה עיסויים נוספים. הנאשם נהג כך במשך מספר חודשים ופעמים רבות. המתלוננת דחתה את הנאשם פעמים רבות בשל יחסי הכפיפות שביניהם.

במחלקה לחקירות שוטרים הדגישה את פער הכוחות בין הנאשם למתלוננת, את משך הזמן בו התרחשו האירועים ואת חומרתם. בנוסף, במח"ש ציינו את הערכים המגונים שנפגעו ואת הנזקים שנגרמו למתלוננת. בעקבות כך, המחלקה ביקשה להטיל על הנאשם חמישה חודשי מאסר שירוצו בדרך של עבודות שירות וענישה נלווית.

השופט ירון מינטקביץ קבע כי "מדובר בהתנהגות אשר לא ניתן לקבלה ויש להוקיעה ולהציב בצדה תג מחיר משמעותי: המתלוננת התגייסה לשירות חובה על מנת לתרום את חלקה לחברה ולמלא את חובתה האזרחית, ולא על מנת לספק את מאוויו של מפקדה – קצין משטרה מבוגר ממנה בשנים רבות. ניתן היה לקוות, כי הימים בהם חיילת צעירה נתפסה כאובייקט מיני לבעלי דרגה מכוח מעמדם חלפו מהעולם – ולמרבה הצער עולה כי לא כך היא".

תגיות:
בית המשפט
/
מח"ש
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף