המדובר בבחורה בשנות ה-30 לחייה, שנעצרה בשעות הלילה עם רכבה במחסום משטרתי. במסגרת חיפוש שנערך ברכבה, נמצא ברשותה סם מסוג קנאביס ועוגיות קנאביס והיא עוכבה לחקירה, בחשד לסחר בסם והחזקה שלא לצריכה עצמית. החשודה התקשרה לקבל ייעוץ לפני חקירתה לעו"ד פלג. למחרת, בעקבות שאלות מנחות אשר שאל את החשודה עו"ד פלג, זוהו כשלים בהתנהלות השוטרים וביניהם חריגה מסמכות וביצוע חיפוש לא חוקי ועל כן, עו"ד פלג הגיש בקשה לסגירת התיק.
באופן חריג, יחידת התביעות המשטרתית קיבלה את הטענות של עורך הדין איתמר פלג והחליטה לסגור את התיק ב "העדר ראיות מספיקות". אולם עילת סגירה זו שלא היה מנוס מקביעתה, מהווה כתם ברישומה הפלילי של א' ועלול לפגוע בעתידה. משכך, פנה שוב עו"ד פלג למדינה והפעם בבקשה מנומקת נוספת, שעניינה שינוי עילת הסגירה מ"העדר ראיות מספיקות" ל"חוסר אשמה".
כעבור זמן מה, התקבלה התשובה לפיה גם בקשה זו התקבלה ועילת הסגירה שונתה ל"חוסר אשמה" והתיק נעלם מרישומה הפלילי של א' כאילו לא היה.