כיצד נאשם בגניבת ספרי תורה בשווי חצי מיליון דולר חמק מהרשעה?

למרות כתב אישום חמור על גניבת ספרי קודש בהיקף של כחצי מיליון שקל, זכה הנאשם בהסדר מקל, לאחר שסנגורו, עו"ד מור עטיה, טען כי הרשעתו תפגע במטה לחמו

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
כיצד נאשם בגניבת ספרי תורה בשווי חצי מיליון דולר חמק מהרשעה?
כיצד נאשם בגניבת ספרי תורה בשווי חצי מיליון דולר חמק מהרשעה? | צילום: envato
2
גלריה

מה שהתחיל עם גניבת ספרי תורה בשווי חצי מיליון שקלים וכתב אישום חמור של התפרצות והחזקת מכשירי פריצה על ידי סופר סת"ם, הסתיים בימים האחרונים בהסדר טיעון מקל ביותר, אליו הגיע עורך דין מור עטיה עם הרשעה רק הסגת גבול וגניבה ופסק דין ללא הרשעה על מנת שלא יפגע מטה לחמו של הנאשם עם צו של"צ בהיקף של 200 שעות.

על פי כתב האישום המתוקן, הנאשם הורשע בעבירות של הסגת גבול וגניבה לאחר שבשנת 2018,  נטל הנאשם שתי מגילות בשווי 400 דולר מבית הכנסת בו עובד כ-20 שנים. יום לאחר מכן, בשעות הלילה נכנס הנאשם לבית הכנסת, תוך שהוא דוחף בחוזקה את חלון בית הכנסת הנעול, ונטל מתוך ארון הקודש 5 ספרי תורה שבכתב האישום המקורי צוין שהשווי שלהם כחצי מיליון שקלים.

עורך הדין מור עטיה
עורך הדין מור עטיה | צילום: סטודיו תומאס

הסנגור עו"ד מור עטיה, הגיע להסדר טיעון עם התביעה, לפיה ישונה הכתב אישום והם יעתרו שהרשעת הנאשם תישאר על כנה. בדיון עו"ד עטיה התנגד לכך וביקש מבית המשפט לבטל את הרשעת הנאשם בפלילים וציין כי אם הוא יורשע תופסק עבודתו ואף אחד לא יזמין ממנו תשמיש קדושה אם יורשע בעבירה כזו.

"מדובר בנאשם שידע והאמין וצדק שמגיע לו אותו ציוד, נטל אותו שלא כדין, השיב אותו תוך כמה ימים, פנה לדרך המלך המפוצה ממנו כאזרח, כלומר, באמצעות תביעה שבה זכה וקיבל את הציוד באופן חוקי על פי הוראת בית המשפט", אמר עו"ד עטיה והוסיף: "נדיר לראות תיק כזה על גבול הפליליות. לא מדובר גם מבחינת הנסיבות בעבירה של פריצה, אלא השגת גבול ולא בבית מגורים, אלא במקום שלא משמש למגורים. אני מזכיר שאנחנו רואים הודאה, חרטה, לקיחת אחריות, בושה והבנת הפסול במעשים שלו. חזרה על כך שלא נשקפת ממנו מסוכנות, אין לו דפוסים עבריינים, חריגות העבירה בחייו והמחירים שכבר שילם".

תגיות:
כתב אישום
/
מעריב משפטי
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף