התפתחות בחקירת רצח יואל להנגהל: צעיר בן 19 שהיה מעורב באירוע יזומן לשימוע לפני כתב אישום

פרקליטות מחוז צפון שלחה מכתב לשימוע לפני הגשת כתב אישום נגד צעיר בן 19 שהיה מעורב באירוע הרצח של יואל להנגהל בקריית שמונה. במידה ויוגש כתב אישום, הצעיר יואשם בחבלה ושיבוש הליכי משפט

אברהם בלוך צילום: לירון מולדובן
יואל להנגהל ז"ל
יואל להנגהל ז"ל | צילום: רשתות חברתיות, שימוש לפי סעיף 27 א'

כזכור, לפני כחמישה חודשים הוגש כתב אישום נגד ליאור אדרי, תושב קרית שמונה בן 21, המייחס לו עבירת רצח של יואל להנגהל, תלמיד ישיבה בן 18 מנוף הגליל, שנדקר למוות באירוע אלימות בקריית שמונה.

מחקירת המשטרה עלה כי במרכז העיר קריית שמונה ארעה קטטה בין המנוח לבין ילדים שחגגו יום הולדת במועדון הסמוך למקום - הרקע לקטטה חשדם של הילדים כי המנוח תוקף את בת זוגתו.

בעקבות הגעה של שוטרים למקום המנוח וחבריו עזבו את המקום והילדים חזרו למסיבת יום ההולדת אך בהמשך המנוח וחבריו חזרו למקום הקטטה לשם התאספו שוב הילדים שבילו במועדון ואליהם הצטרפו נערים נוספים.

בין הצדדים התפתח עימות קולני עד שחברו של המנוח דחף את הנאשם ואז התפתחה קטטה אלימה שכל צד תקף את הצד השני בשלב מסויים הנאשם בעט במנוח ובהמשך דקר את המנוח בבטנו ונמלט מהמקום כאשר קודם לכן ביקש מאחד הילדים להסתיר את הסכין (שלא נמצאה עד היום). יואל פונה מהמקום לבית החולים כשהוא במצב אנוש, שם נקבע מותו.

תיעוד רצח יואל להנגהל ז"ל. (צילום: באדיבות דוברות המשטרה) | צילום:

על פי כתב האישום, שהוגש באמצעות עו"ד אליסף קליין, הנאשם חיים גבאי הגיע עם שוטר נוסף ומתנדב למקום האירוע בעקבות קטטה שהתפתחה ברחוב כיכר צה"ל בקרית שמונה, במהלכו הוזעקה משטרה. לאחר בירור האירוע ומשסברו שהאירוע הסתיים עזבו הנאשמים את המקום וחזרו זמן קצר לאחר מכן עקב דיווח נוסף על קטטה, במהלכה נדקר למוות יואל להנגהל ז"ל על ידי ליעד אדרי.

לפי כתב האישום, השוטר והרוצח הכירו זה את זה, והרוצח אף היה בן זוגה של בתו של גבאי למשך כ- 1 חודשים. במסגרת ההכרות ביניהם הנאשם אף סייע בעבר לאדרי כאשר עוכב בגין עבירת תעבורה שביצ

תגיות:
כתב אישום
/
יואל להנגהל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף