"הכל יכול להיות": האם נסראללה מתכנן מתקפה נגד ישראל? | האזינו

לאחר שמזכ"ל חיזבאללה ענה לדברי הרמטכ"ל הרצי הלוי ואיים, בסוריה דיווחו הלילה על תקיפה ישראלית. אלוף במיל' גרשון הכהן הזהיר בשיחה עם יואב מינץ: "פוטנציאל ההידרדרות קיים"

לוגו 104.5 צילום: רדיו צפון 104.5FM
הרצי הלוי על חיזבאללה | צילום: ללא

"הדברים האלה לא מתחילים אתמול", הסביר הכהן בפתח דבריו. "הם התחילו עוד בימי הרמטכ"ל בני גנץ ונמשכו בצורה אינטנסיבית ע"י הרמטכ"ל גדי אייזנקוט. לאורך כל הדרך תוקפים כלי לחימה שמיועדים לחזבאללה, ומועברים לפעמים דרך היבשה בצורה מוסתרת, דרך סוריה. לאט לאט בצורה מדויקת ונועזת, מצליים לסכל חלק גדול מכלי הלחימה וגם מנוע בצורה משמעותית את ההתבססות של האיראנים במרחבים הסורים".

כשנשאל האם נסראללה עלול להגיב, השיב: "מה שחשוב להבין הוא שהכל יכול להיות, פוטנציאל ההידרדרות קיים, זה גם מה שאמר ראש אגף המודיעין. אבל מבחינת כללי המשחק הלא כתובים שנוצרו בשטח במהלך השנים, תקיפה של ישראל בלבנון בכללי משחק מביאה תגובה של נסראללה. תקיפה על אדמת בסוריה זה מרחב משחקים אחר עם כללים אחרים ושם עד היום גם סוריה וגם חזבאללה הכילו את הארועים".

תגיות:
חיזבאללה
/
חסן נסראללה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף