"אין מילים שיוכלו לנחם": אורי יצחק אילוז נהרג בפיגוע בגבול מצרים

אורי יצחק אילוז בן 20 מצפת ז"ל, הוא החייל הנוסף שנהרג הבוקר בפיגוע הירי סמוך לגבול מצרים. גופתו נמצאה יחד עם גופתה של ליה בן נון ז"ל, במגדל השמירה הסמוך לגבול

טל לב רם צילום: אבשלום ששוני
זירת האירוע בגבול מצרים, ותחקיר הרמטכ״ל בנקודה. קרדיט: דובר צה"ל | צילום: דובר צה"ל

אורי יצחק אילוז ז"ל בן 20 מצפת, הוא החייל הנוסף שנהרג הבוקר (שבת) בפיגוע הירי סמוך לגבול מצרים. גופתו נמצאה יחד עם גופתה של ליה בן נון ז"ל, במגדל השמירה הסמוך לגבול.

שוקי אוחנה, ראש עיריית צפת, ספד לאילוז: "אבל כבד ונורא נפל על העיר צפת ,עם היוודע על הרצחו של חייל צה״ל אורי יצחק אילוז - סמל ראשון אורי אילוז ז״ל, נרצח מירי של מחבל שפל בגבול מצרים. אורי אילוז ז״ל, מלח הארץ, בוגר הישיבה התיכונית אמי״ת צפת עשה שנת שירות במכינת מעשה. התגייס במרץ 22, לשירות משמעותי בגדוד ברדלס בגבול מצרים, סיים קורס מכ״ים כלוחם ואמור היה לצאת לקורס קצינים".

"אין מילים שיוכלו לנחם הורים שצריכים לקבור את ילדם, אין מילים שיוכלו להסביר את הכאב הבלתי נתפס. אני יחד עם העיר כולה משתתפים בצער המשפחה -שי וליאת אילוז אחיותיו עדן וגל ואחיו נועם ובצער כל משפחתו המורחבת, חבריו ומכריו", הוסיף.

"המסע שלי כלוחמת": הסרטון של ליה בן נון ז"ל (מתוך טיקטוק) | צילום: שימוש לפי סעיף 27א',טיקטוק

משפחתו של אוהד דהן ז"ל, שנהרג במהלך חילופי האש עם המחבל, ספדה לו: "הוא היה גבר גבר, תמיד היה הראשון להתנדב ולזנק. ככה הוא חונך, תמיד לתת, גדל על ערכים. רק רוצים שיתמכו בכל המשפחות, שזה יחזק אותנו ויאחד, שהוא לא נפל לשווא".

עוד הוסיפו: "אוהד היה לוחם בנשמה ולא ויתר חעצמו. חייל מצטיין וערכי, 'אם אני לא מתגייס לקיבי אני לא מתגייס'. לפי תיאורים שהגיעו אלינו הוא הנפגע האחרון ולא התפלאנו, ידעתי שזה הוא. צריך לתמוך במשפחות.  בערב חג השבועות צחקנו וישבנו כל המשפחה. חייל מצרי נבזה רצח חיילים".

תגיות:
טרור
/
מצרים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף