לראשונה מאז 2012 - אבו מאזן ביקר בג'נין: "נשחרר את המולדת שלנו"

יו"ר הרשות הפלסטינית ביקר בג'נין, יחד עם פמלייתו, ימים ספורים בלבד לאחר פעילות צה"ל בעיר במסגרת מבצע "בית וגן". אבו מאזן נאם והצהיר: "המחנה של ג'נין הוא סמל למאבק ואיתנות"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
פעילות כוחות צה"ל במרחב העיר ג'נין. קרדיט: דובר צה"ל | צילום: דובר צה"ל

אבו מאזן נאם מול מאות הפלסטינים שהתקבצו במקום והתייחס למבצע "בית וגן": "מחנה הגיבורים של ג'נין הוא סמל של מאבק ואיתנות, שעמדו בתוקפנות והקריבו את עצמם למען המולדת. באנו היום להמשיך ולבנות את מחנה הפליטים ואת העיר, ולהפוך את החיים בהם לטובים יותר. לא נשכח גם את כל מחנות הפליטים במולדת, ולא נשכח את ירושלים, הבירה הנצחית של פלסטין".

שער הכניסה למחנה הפליטים בג'נין בזמן ביקורו של אבו מאזן
שער הכניסה למחנה הפליטים בג'נין בזמן ביקורו של אבו מאזן | צילום: REUTERS/Raneen Sawafta
אבו מאזן בביקור בג'נין
אבו מאזן בביקור בג'נין | צילום: REUTERS/Raneen Sawafta
אבו מאזן בביקור בג'נין
אבו מאזן בביקור בג'נין | צילום: REUTERS/Mohamad Torokman

בהמשך, על רקע חילוקי הדעות בין הרשות לפלגים הפלסטינים, והפעילות של מנגנוני הביטחון נגד פעילי הג'יהאד וחמאס, אמר: "באנו לומר שאנחנו רשות אחת, מדינה אחת, חוק אחד, ביטחון ויציבות אחת, נקטע את היד שתפגע באחדות ובביטחון של עמנו. כולם פועלים למען האחדות וחיזוק העם על אדמתנו, כדי שנשחרר את המולדת שלנו ונבנה מדינה עצמאית, עם ירושלים כבירתה, כדי שהיא תהיה פתוחה לכל 14 מיליון הפלסטינים שיחזרו אליה".

עם זאת, הפלגים הפלסטינים בעזה ערכו מוקדם יותר היום ישיבה מיוחדת ובה גינו את המשך המעצרים "הפוליטיים" כלשונם, על ידי מנגנוני הביטחון של הרשות. לטענתם, מדובר ב"הפרה חמורה של החוק, והתנהגות שאינה חלק מהקונצנזוס הלאומי". בהודעה המשותפת שלקחו בה חלק גם חמאס והג'יהאד הסלאמי, נמסר כי "המשך המעצרים וההפרות של שירותי הביטחון של הרשות מפיצים אווירה שלילית על המאמצים הלאומיים להחזיר את האחדות מול הכיבוש וממשלת המתנחלים הפשיסטית". הם קראו לרשות הפלסטינית להיענות לקריאות הלאומיות להפסיק את המעצרים, וטענו כי יש לכך השלכות חמורות על הלכידות הלאומית.

כזכור, הביקור האחרון של אבו מאזן בעיר התרחש בקיץ 2012, לאחר מותו של המושל לשעבר, קדורה מוסא. לפני כן, ביקר באוקטובר 2009, והשתתף בטקס סיום באוניברסיטה האמריקאית.

תגיות:
אבו מאזן
/
הרשות הפלסטינית
/
ג'נין
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף