בישראל עוקבים מקרוב: "איראן דוחפת את חיזבאללה לפעולה"

הכתב והפרשן הצבאי של "מעריב", טל לב רם, התייחס למתיחות בגבול הצפון: "חיזבאללה מרשה לעצמו הרבה יותר". על סוגיית כשירות צה"ל: "הפגיעה יכולה להיות חמורה יותר"

לוגו 103fm צילום: באדיבות 103FMטל לב רם צילום: אבשלום ששוני
יואב גלנט במסר לחיזבאללה (צילום: שחר יורמן) | צילום: שחר יורמן

עוד הדגיש כי "יצא לי להיות בשבוע שעבר בסיור של בכירים בצבא שלנו, באווירה על הגבול, בתחושה, במתיחות בין שני הצדדים, קצת מזכירה את לפני 2006. איך כשאתה מגיע לסיור תצפית ישר מהצד השני מגיעים שני פעילים ממגדל סמוך. נראים לגמרי פעילי חיזבאללה כמו שראינו בעבר. אין אמנם נשקים בחוץ שלופים, אבל ההערכה בצבא שיש אקדח מתחת לחולצה או נשק בתיק. אנחנו עוד שלב אחד כבר נגיע לשם".

"כשאתה מסתכל על המתיחות והמצב צריך לזכור שאיראן מאוד דוחפת את חיזבאללה ומנסה לגרום לו לעשות פעולה, וצריך לזכור שאנחנו בונים שם מכשול. ושלוש, אין ספק שחיזבאללה מזהה בהזדמנות, את הריבים אצלנו, כהזדמנות למתוח את המשוואות. ואת זה אתה רואה בתהליך ברור", טען. "כשאתה מסתכל על כל התהליך אנחנו יכולים להגיע למצב שמתוך אירוע מסויים אנחנו יכולים למצוא אותנו מדרדרים".

כמו כן, כאשר נשאל האם נסראללה לוקח בחשבון את האיומים של שר הביטחון או שהוא רק מחכה להזדמנות, הסביר: "נסראללה מודע לעוצמות של צה"ל, של חיל האוויר, מבין את המחירים שהוא יכול לשלם. אין לי כוונה להיכנס לראשו של נסראללה, אבל תראו גם איפה לבנון. גם נסראללה התחמש מאוד, פרסמנו לאחרונה בשינוי של כל מה שקשור למערכות ההגנה האוויריות, אבל צריך לזכור מה המצב בלבנון, שאם הוא יוצא למלחמה הוא מפרק את לבנון לגמרי".

חסן נסראללה, חוסיין אמיר עבדוללהיאן
חסן נסראללה, חוסיין אמיר עבדוללהיאן | צילום: Hezbollah Media Office/Handout via REUTERS

"זה לא כזה מובן מאליו, זה לא רק הוא מאיים על ישראל. גם אנחנו עדיין מאיימים על נסראללה ומרתיעים אותו, ולא בהכרח באמירה כזו או אחרת. אני כבר לא מסתכל רק על נסראללה, אני מסתכל על איראן", הבהיר, והתייחס לסוגיית כשירות צה"ל נוכח המחאה נגד הרפורמה המשפטית: "מהי בעיית כשירות? שמענו את הדברים אתמול של דובר צה"ל, הבעיה בפגיעה מהסוג הזה, שאחרי פגיעה קשה אתה צריך תקופה ארוכה של שיקום. אתה לא יודע לאמוד בדיוק את הנזק. במצב שאנחנו נמצאים היום עוד לא היה הניתוח המרפא. הפגיעה שאתה מתאר בכשירות רק תגדל".

לסיום, הודה לב רם כי "מה שדובר צה"ל אמר אתמול או שלשום הם דברים מטרידים שידענו, וככל שהזמן יעבור הפגיעה בכשירות יכולה להיות חמורה יותר ונראה לי שבצד השני מזהים את זה. כל מה שהיה לפני ארבעה חודש ועמד כהתרעה אסטרטגית, המצב הפנימי אצלנו, ההתרסה של חיזבאללה במגידו, והמשברים האמריקנים, היום חמור יותר בכל אחד מהפרמטרים".

תגיות:
חיזבאללה
/
איראן
/
צה"ל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף