המצוד אחר המחבל מחווארה נמשך: "ההנחה היא שהנרצחים שהו כמה שעות בכפר"

כוחות צה"ל ממשיכים במרדף אחר המפגע שרצח את שי סיילאש ניגרקר ובנו אביעד ניר, כאשר במהלך הלילה הם פעלו, בין היתר, גם בכפר עקראבה, שם בוצעו מעצרים והוחרמו מצלמות

טל לב רם צילום: אבשלום ששונילוגו 103fm צילום: באדיבות 103FM
הרמטכ"ל בזירת הפיגוע בחווארה | צילום: דובר צה"ל

"כל מי שנכנס לשטח A מבצע עבירה על החוק. ההמלצה היא חד משמעית לא להיכנס לאזורים פלסטינים, בטח לא לחווארה", הסביר בלב רם בפתח דבריו. "במקרה הזה כנראה שהיו שם עוד ישראלים. עד לפני שנתיים היו שלטים בעברית בחווארה והקשרים בין תושבי ההתנחלויות לפלסטינים היו יותר טובים. זה קצת מזכיר את האירוע בטול כרם ב-2001, כאשר שני פעילי חמאס חטפו ורצחו ישראלים שנכנסו לקנות שם כדי חרס".

"באירוע הזה", מציין לב רם, "שי ואביעד נכנסו כמה שעות לפני כן לחווארה, הסתובבו בכפר, טיפלו ברכב וידעו שהם שם. הם אפילו היו בקשר עם בחור ישראלי אחר שהיה שם. אני מניח שהם היו כמה שעות בתוך הכפר".

סייעה בהכנת הכתבה: מיכל קדוש, 103fm

תגיות:
פיגוע
/
מחבלים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף