"מראות שרואים באוקראינה": המחדל הביטחוני הגדול אי פעם?

אלוף במילואים ישראל זיו, התראיין הערב בחדשות 12, וביקר את היערכות הצבא לאירועים הרצחניים: "מחבלים הסתובבו שעות ביישובים, צריך לכבוש את הרצועה"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
"חרבות ברזל": ירי של פלגת 916 אל עבר מטרות ימיות | צילום: דובר צה"ל

אלוף במילואים ישראל זיו, התראיין הערב בחדשות 12, והתייחס למתקפת הטרור הרצחנית כלפי ישראל, שנערכת מאז שעות הבוקר. "הייתה נהירה של מחבלים, לא נתקלתי בהיקף כזה", ציין.

עוד הוסיף: "יש פה הפתעה מוחלטת. תמיד עסקנו בחוליה, מאות מחבלים חצו עם כלי רכב את הגדר, אלו מראות שרואים באוקראינה. הם פרצו לכל הצמתים, ירו נ״ט על הרכבים שנסעו ובמקביל הלכו למסיבה. הם ידעו על זה ועשו טבח וחטיפה, יש פה הכנה של חודשים ארוכים, הם ידעו לאן הם הולכים".

זיו, שאף התגייס למילואים מתוך בחירה, אמר על היערכות כוחות הביטחון לתרחיש כפי שהתממש: "צריך לומר שהיו כוחות בודדים בלבד. יש באיו"ש 25 גדודים. מחבלים הסתובבו שעות ביישובים, צריך לכבוש את הרצועה.

תגיות:
טרור
/
מלחמת חרבות ברזל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף