לוחמת מג"ב משחזרת את רגעי האימה: "ירו לנו על הניידת, הגבתי ברגע שיכולתי"

יעל גוטליב בת ה-21 שהייתה בניידת השחורה שנורתה בשדרות וחייה ניצלו בנס מספרת: "כל פעם שאני עוצמת עין אני חוזרת לאותם רגעים שפותחים עלינו בירי"

אלון חכמון צילום: ללא קרדיט
מבצע "חרבות ברזל", תוצאות אחד הקרבות. קרדיט: ארנולד נטייב | צילום: ארנולד נטייב

אחד הסרטונים הראשונים שהוצפו בקבוצות הוואטצאפ משבת בבוקר הזוועה בשדרות, היה זה שבו נראית ניידת משטרה שחורה חולפת על פני הטנדר ועליו המחבלים, אחת החוליות הראשונות שחדרו אל שדרות והשאלה שרצה אל המוני ישראל הייתה "איך השוטרים לא מגיבים לירי?".

כששומעים את לוחמת מג"ב דרום סמ"ש יעל גוטליב בת ה-21 שהייתה בניידת השחורה וחייה ניצלו בנס לאחר שנפגעה מירי המחבלים ניתן להבין את מה שהתרחש שם ואת ההפתעה הגדולה. "התחלתי משמרת בוקר באשקלון. מיד התחילו התרעות, נפילות ואז הוכרז "פלש פלשת" שזו חדירה של מחבלים והיינו צריכים לנסוע לזיקים וקיבלנו מידע שיש ואן עם חמישה מחבלים ונשארנו שם כדי לראות אם הוואן מגיע לכוון שלנו. ואז עלה בגל שמחבלים מגיפים את תחנת משטרת שדרות והם מבקשים סיוע מידי. שמענו את זה אז נסענו לכיוון של תחנת שדרות. הגענו לכיכר ששמאלה זה לתחנת המשטרה וישר זו הכניסה מאחור. לא רצינו להגיע מהחזית של התחנה כי ידענו על המחבלים והחלטנו לבוא מאחור".

"הגיע רכב מולנו ובהתחלה לא שמנו לב והוא התחיל ממש מרחוק שעוד לא קלטנו אותם בכלל. ורק אחרי כ-150 מטרים הניידת שלנו שספגה יריות נעצרה", הוסיפה. "למזלנו הם לא קלטו שהניידת נעצרה. ירדתי מהרכב וזיהיתי סוג של מקלט, דרכתי את הנשק והסתתרתי שם עד שפינו אותי לבית חולים אסותא".

תגיות:
מג"ב
/
מלחמת חרבות ברזל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף