״השב"כ שלנו יודע למצוא חלון שמאחוריו מתכופף מג"ד, הוא לא ראה את התהליך?״, אומר בריק, שהתריע בשנים האחרונות שוב ושוב על אי-מוכנות של צה״ל למלחמה והשבוע נתפס בעיני רבים כמי שצדק והתריע בשער. ״איפה היה אמ"ן? איך ייתכן שבוקר אחד מפתיעים אותנו בצורה כל כך טראגית. איך חיל האוויר לא פועל בתוך שעה. זו תקלה מודיעינית ומבצעית חמורה מאין כמוה, ותולדה של צבא שגדל לתוך עצמו ביהירות, בזחיחות ושחיתות. זו פשלה כל כך נוראית שאי אפשר להסביר אותה, אבל היא מלמדת על זילות וחוסר מוכנות מבצעית״.
הביקורת של בריק כלפי ההנהגה המדינית והצבאית של השנים האחרונות חריפה. ״התפיסה של נתניהו הייתה שהאיום המרכזי זה הגרעין האיראני. יומם ולילה הוא עסק רק בזה ולא הבין שמלחמות לא מנצחים עם אווירונים אלא בשיתוף פעולה בין היבשה לאוויר. חמור יותר, הקבוצה הקיצונית שמכהנת היום בממשלה מתעסקת עם יהודה ושומרון ושולחת לקבר יוסף שמירה של יחידות שחסרות בעזה. איך אפשר לשרוד ככה כשאף אחד לא חושב קדימה".
"הרמטכ"לים נרדמים בשמירה ולא מתכוננים לבאות. הם מקטינים את הצבא כי הם אומרים שיש לנו שלום עם מצרים ועם ירדן, ובואו נקצץ את צה"ל ונהפוך אותו לדק, קטן, קטלני וטכנולוגי. מקצצים דרסטית בטנקים, בחי"ר, בארטילריה, כי לא צריך והשלום ישנו. הם חווים את ההתעצמות מסביב ולא סופרים אותה כי מי יעז להילחם נגדנו. רק לאחרונה בני גנץ והרצי הלוי מקשיבים".
״צמח פה דור יהיר, מזלזל, שמסתכל על אנשי הצבא הבוגרים יותר ואומר, מה הוא מקשקש. אבל הדור הישן ידע לתכנן מלחמה והדור הצעיר נמלט מעשייה וחושב שהכל טוב עד שקרה מה שקרה כדי להבין שמוטב לפחד ולעשות ולא להיכנס לזחיחות. למה הפכתי פתאום לגיבור? כי הבינו שמה שהתרעתי עליו נכון. כל כך חבל שהיינו צריכים להגיע למצב הזה כדי להבין שאני צודק".