דיווח: על אף הפרסומים, אין התקדמות לעבר עסקה לשחרור חטופים

שני בכירים ישראלים ציינו כי על אף הפרסומים השונים בנושא החטופים בעזה, בפועל לא חלה שום התקדמות בנושא, כך דוחח ב"וואלה!"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
סרטון אילוסטרציה על שימוש חמאס בבית החולים ״שיפאא׳. באדיבות דובר צה"ל | צילום: דובר צה"ל

שני בכירים ישראלים טענו כי לא קיימת התקדמות במשא ומתן לשחרור החטופים שמוחזקים ע"י החמאס בעזה, וכי כלל היוזמות שעלו במהלך הימים האחרונים ע"י מתווכים שונים לא הבשילו עד כה לכדי עסקה ממשית, כך דווח הערב (שישי) ב"וואלה!".

מוקדם יותר, דווח כי ישראל הציעה הפסקת אש בת מספר ימים, בתמורה לכלל החטופים והגופות שמוחזקים ע"י ארגון הטרור, וכי חמאס דחו זאת. כמו כן, דיווח נוסף דיבר על מעורבות קטארית ומצרים במגעים, כמו גם דרישה של חמאס להפסקת אש בת מספר ימים במסגרת עסקה שכזו, שנדחתה ע"י ישראל.

מוקדם יותר, ארבעה בתי חולים קיבלו הנחייה ממשרד הבריאות לפתוח מתחם ייעודי לקליטת חטופים. בתי החולים שקיבלו את ההנחייה הם סורוקה, שיבא, וולפסון ושניידר.

כזכור, עד כה שוחררו ארבע חטופות משבי החמאס, נורית קופר בת ה-79 ויוכבד ליפשיץ בת ה-85, קשישות תושבות ניר עוז שנחטפו ביחד עם בני זוגן. עם זאת, בני הזוג, עמירם קופר ועודד ליפשיץ, עדיין מוחזקים בידי חמאס. כמו כן, שוחררו בשבוע שעבר יהודית ונטלי רענן, אם ובתה בעלות אזרחות אמריקאית.

תגיות:
טרור
/
מלחמת חרבות ברזל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף