ביחד עד הסוף: התמונה האחרונה של הלוחמים שנפלו בעזה

חמישה חיילי צה"ל נהרגו במהלך פעילות צה"ל בבית חאנון שברצועת עזה. על פי גורמים צבאיים, החמישה נהרגו בעקבות פיצוץ גדול שגרם לקריסת מבנה סמוך עליהם

טל לב רם צילום: אבשלום ששוני
תיעוד מפעילות כוחות חטיבה 551 בשטח רצועת עזה. צילום: דובר צה"ל | צילום: דובר צה"ל

תמונה מצמררת: ארבעה מתוך חמשת החיילים שנהרגו בתקרית פיר המנהרה ברצועת עזה הצטלמו לפני היציאה לפעילות המבצעית. בתמונה ניתן לראות את רס״ן (מיל׳) משה ידידיה לייטר, רס״ר (מיל׳) סרגיי שמרקין רס״ם (מיל׳), יוסף חיים הרשקוביץ ורס״ר (מיל׳) מתן מאיר עם חבריהם לצוות מחטיבה 551 - עוצבת חצי האש. בתקרית נהרג גם לוחם מחטיבת גבעתי, רס״ר (מיל’) נתנאל הרוש. מוקדם יותר אמש (שבת) הותרו לפרסום פרטים חדשים על האסון.

על פי גורמים צבאיים, חמשת חיילי המילואים נפלו במהלך סריקת מבנה וחיפוש אחר פיר מנהרה. במהלך הפעולה, אירע פיצוץ גדול שגרם לקריסת חלקים מהמבנה על הלוחמים. כוחות צה"ל שהיו באזור חילצו את הלוחמים מהמקום תחת אש וטיפלו בפצועים.

לפי גורם צבאי, באירוע היו גילוי גבורה, אומץ לב וקור רוח של מפקדים. עוד הוא הוסיף כי מפקד הגדוד נפצע בעצמו גם כן, אך לא הסכים להתפנות מהאזור.

תגיות:
צה"ל
/
מלחמת חרבות ברזל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף